TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намалени се површините на плажите на Охридското крајбрежје,

ТВМ - 13.03.2018

Врнежите од дожд и топењето на снеговите што го зголемија нивото на Охридското езеро, на површина ги извади и првите проблеми во делови на охридското крајбрежје. Концесионерите на дел од плажи стравуваат дека ќе ги изгубат плажите.

Дебата за издавање под концесија на охридските плажи

OhridNews - 13.03.2018

Од локалната самоуправа информираат дека на 15-ти март, четврток, во големата сала на општина Охрид ќе се одржи јавна дебата по повод издавањето под концесија на плажите долж охридското крајбрежје.

Нивото на Охридското Езеро над максимумот: Половина од плажите се под вода

Спектра ТВ - 14.03.2018

Врнежите од дожд и топењето на снеговите што го зголемија нивото на Охридското езеро, на површина ги извади и првите проблеми во делови на охридското крајбрежје. Концесионерите на дел од плажи стравуваат дека ќе ги изгубат плажите.