TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За првпат во историјата на САД секојдневната употреба на канабис го надминува консумирањето алкохол

Радио МОФ - 24.05.2024

Бројот на Американци кои пушат канабис на дневно или речиси дневно ниво сега го надминува бројот на консументите на алкохол, покажува нова студија, пишува „Би-Би-Си“. Податоците, објавени во списанието „Зависност“ е базирано на податоци собрани од ...

ДАЛИ УПОТРЕБУВАТЕ ДРОГИ, КОЛКУ И ЗОШТО? Одговорете искрено и анонимно на истражувањето на Институтот за јавно здравје

+инфо - 23.05.2024

Агенцијата за дроги на ЕУ (ЕМЦДДА) со седиште во Лисабон во соработка со Институтот за јавно здравје на Македонија почна со Европското веб истражување за дроги 2024, во кое се вклучени повеќе од 30 земји.

За првпат во САД повеќе секојдневни корисници на канабис отколку на алкохол

Мета - 23.05.2024

Според четиерсетгодишно истражување, во 2022 година биле забележани околу 17,7 милиони секојдневни корисници на канабис, што е за прв пат повисоко од 14,7 милиони Американци кои пијат секојдневно За првпат повеќе Американци секојдневно користат ...

Истражување - Американците дневно пушат марихуана повеќе отколку што пијат алкохол

Р.С.Европа - 22.05.2024

Во Соединетите Американски Држави, дневната и речиси секојдневна употреба на марихуана е позастапена од сличните нивоа на консумирање алкохол, покажува анализата на националните податоци собрани во текот на четири децении.

Марихуаната е попопуларна од алкохолот во САД, потврди новото истражување

Фокус - 22.05.2024

Секојдневната употреба на марихуана ја надмина редовната употреба на алкохол во САД, покажуваат податоците од Националното истражување за употреба на дрога и здравје, објавени денеска во списанието „Дикција“.

Ново истражување потврдува: Во оваа земја марихуаната е попопуларна од алкохолот

Точка - 22.05.2024

Секојдневната употреба на марихуана ја надминала редовната употреба на алкохол во САД, покажуваат податоците од истражувањето на Националната анкета за употреба на дрога и здравје, која е објавена денеска во списанието „Adiction“.

Марихуаната е попопуларна од алкохолот во САД

Курир - 22.05.2024

Повеќето американски држави ја декриминализираа марихуаната, дозволувајќи нејзина медицинска и рекреативна употреба, но таа останува нелегална на федерално ниво. Секојдневната употреба на марихуана ја надмина редовната употреба на алкохол во САД, ...

Американците пушат марихуана повеќе отколку што пијат алкохол дневно, покажуваат истражувањата

Макфакс - 22.05.2024

Во Соединетите Американски Држави, дневната и речиси секојдневната употреба на марихуана е позастапена од нивото на консумирање алкохол, според анализата на националните податоци собрани во текот на четири децении.

Најнова студија во САД потврдува: Марихуаната е попопуларна од алкохолот меѓу Американците

Вечер Прес - 22.05.2024

Секојдневната употреба на марихуана ја надмина редовната употреба на алкохол во САД, покажуваат податоците од Националното истражување за употреба и здравје на дроги, објавени денеска во списанието „Адикшн“.

Американците пушат марихуана повеќе отколку што пијат алкохол дневно, покажуваат истражувањата

Опсервер - 22.05.2024

Во Соединетите Американски Држави, дневната и речиси секојдневната употреба на марихуана е позастапена од нивото на консумирање алкохол, според анализата на националните податоци собрани во текот на четири децении.

Истражување потврди: На ова место марихуаната е популарна од алкохолот

Press24 - 22.05.2024

Секојдневната употреба на марихуана ја надминала редовната употреба на алкохол во САД, покажуваат податоците од истражувањето на Националната анкета за употреба на дрога и здравје, која е објавена денеска во списанието „Adiction“.

Aмериканците повеќе сакаат марихуана од алкохол

Република - 22.05.2024

Секојдневната употреба на марихуана ја надмина редовната употреба на алкохол во САД, покажуваат податоците од Националното истражување за употреба и здравје на дроги, објавено денеска во списанието Зависност.

Нова студија: Марихуаната е попопуларна од алкохолот во САД

MakPress - 23.05.2024

Секојдневната употреба на марихуана ја надмина редовната употреба на алкохол во САД, покажуваат податоците од Националното истражување за употреба на дрога и здравје, објавени денеска во списанието „Дикција“.