TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тест: Volkswagen Golf 1.6 TDI Trendline

Automedia - 11.10.2018

На тест ни пристигна изведба на Volkswagen Golf со основен дизел и основно ниво на опрема. Така ќе се обидеме да ја разоткриеме мистеријата, зошто Golf не мора да биде поевтин, поголем, посилен, со повеќе опрема и поголеми бандажи, за да биде ...

До 2025-та цената на електромобилите ќе биде иста, како на оние со дизел-мотори

Стандард - 11.10.2018

Во следните неколку години се поизразеното производство на електрични автомобили ќе им овозможи на овој тип возила да се израмнат по цена со дизел автомобилите, кои губат на популарност, смета Томас Улбрих, член на одборот на директори во Volkswagen.

Електричните VW возила ќе чинат колку дизелските варијанти

24auto - 11.10.2018

Автономното возење и слабо развиената инфраструктура за полнење не се единствените пречки пред масовното навлегување на електромобилите на пазарот. Клучниот проблем останува нивната висока цена.