TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина ќе се справува со трговската бура

Н.Македонија - 12.01.2019

Пекинг ќе сака да ги зачува комуникациските врски со Вашингтон во однос на трговијата со тоа што ќе се понуди да купува дополнителни американски производи и селективно да ги намалува инвестициските бариери, но неговите компромиси нема да ги исполнат ...

Кина вели дека има напредок во трговските преговори со САД

Глас на Америка - 10.01.2019

Министерството за трговија на Кина соопшти дека Вашингтон и Пекинг постигнале напредок во преговорите за трговските структурни прашања, како што е трансферот на технологии и правото на интелектуална сопственост.

Трамп уверува дека САД имаат огромен успех со Кина околу трговијата, која е „почесна“ од демократите

Нетпрес - 10.01.2019

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави во четвртокот дека САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина, само ден откако американските и кинеските делегации ги заврштија тридневните преговори во Пекинг посветени на оваа трговијата и ...

Трговската размена меѓу Русија и Кина првпат ја помина границата од 100 милијарди долари

Руска реч - 10.01.2019

Трговската размена на Русија и Кина првпат во историјата достигна 100 милијарди долари. „Според состојбата во средината на декември обемот на руско-кинеската трговска размена веќе ја помина границата од 100 милијарди долари“, изјави официјалниот ...

Tрамп: САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина

24Инфо - 10.01.2019

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина, само еден ден откако американски и кинески официјални лица го завршија тридневниот состанок во Пекинг.

Tрамп: Преговараме со Кина и имаме огромен успех

+инфо - 10.01.2019

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина, само еден ден откако американски и кинески официјални лица го завршија тридневниот состанок во Пекинг.

Tрамп: САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина

А1 On - 10.01.2019

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина, само еден ден откако американски и кинески официјални лица го завршија тридневниот состанок во Пекинг.

Tрамп: САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина

MTM - 10.01.2019

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина, само еден ден откако американски и кинески официјални лица го завршија тридневниот состанок во Пекинг.

Tрамп: САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина

Опсервер - 10.01.2019

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека САД имаат огромен успех во трговските преговори со Кина, само еден ден откако американски и кинески официјални лица го завршија тридневниот состанок во Пекинг.