TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Денот на Баба Марта“ меѓу десетте најдобри Европски приказни

Р.С.Европа - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на ХАЕМУС е избран меѓу десетте најдобри Европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и Советот на Европа, а во рамките на програмата „Европски ...

„Денот на Баба Марта“ меѓу десет најдобри европски приказни

Курир - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и ...

„Денот на Баба Марта“ меѓу десет најдобри европски приказни

Опсервер - 29.06.2020

Скопје, 29 јуни 2020 () – Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, ...

„Денот на Баба Марта" меѓу десет најдобри европски приказни

Канал5 - 29.06.2020

„Денот на Баба Марта" е создаден за поддршка на мултинационалната апликација „Културните обичаи поврзани со прославувањето на 1 Mарт " во УНЕСКО, со цел зачувување, презентација и популаризација на обичајот „Мартинки".

„Денот на Баба Марта” меѓу десет најдобри европски приказни

ММС - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта” на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус” е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство”, поддржан од Европската комисија и ...

„Денот на Баба Марта“ меѓу десет најдобри европски приказни

А1 On - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и ...

„Денот на Баба Марта“ меѓу десет најдобри европски приказни

MakPress - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и ...

„Денот на Баба Марта“ на ХАЕМУС меѓу десет најдобри европски приказни

Вечер Прес - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и ...

„Денот на Баба Марта“ на Хаемус меѓу десет најдобри европски приказни

МКД - 29.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и ...

„Денот на Баба Марта“ меѓу десет најдобри европски приказни

Студенти - 30.06.2020

Проектот „Денот на Баба Марта“ на Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ е избран меѓу десетте најдобри европски приказни во рамките на повикот „Приказни за европското културно наследство“, поддржан од Европската комисија и ...