TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фабрика во Словенија ги наградува работниците со 250 евра ако донесат нов колега

Вечер - 12.02.2019

Зголемениот број на инвеститори предизвика недостиг на работници во Словенија, па во одредени сектори се нудат парични награди за оние кои ќе донесат нова работна сила. Словенечкото стопанство расте и се потпира главно на извозот кој сочинува 80% од ...

Фабрика во Словенија ги наградува работниците со 250 евра ако донесат нов колега

Република - 12.02.2019

Зголемениот број на инвестиции предизвика недостиг на работна сила во Словенија, па во одредени сектори се нудат парични награди за оние кои ќе донесат нов работник во компанијата каде се ангажирани.