TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Некој бил тука“ на андова-шопова е роман на годината за 2018

Сакам да кажам - 15.03.2019

„Некој бил тука“ на Николина Андова-Шопова, во издание на „Темплум“ е прогласен за Роман на годината за 2018 година, награда која ја доделува Фондацијата за промоција и унапредување на културата „Славко Јаневски“.

„Некој бил тука“ од Нина Андова-Шопова е Роман на годината

Либертас - 15.03.2019

„Некој бил тука“ од Николина Андова-Шопова во издание на Темплум го доби овогодинешното принзание „Роман на годината“. -„Некој бил тука“ од Нина Андова-Шопова е роман што се чита брзо и лесно, но истовремено е и приказна што не е ниту површна, ниту ...

„Некој бил тука “ од Николина Андова- Шопова Роман на годината за 2018

Телма - 15.03.2019

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова, во издание на Темплум е избран за „Роман на годината“ за 2018, вака одлучи жири-комисијата за доделување на наградата во состав: Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Александар Прокопиев, ...

„Некој бил тука“ од Николина Андова-Шопова - Роман на годината за 2018

Р.С.Европа - 15.03.2019

Од 36 пристигнати книги на конкурсот, кој беше распишан на 15ти декември минатата и траеше се до 15ти јануари годинава, жири комисијата составена од писателите Фросина Пармаковска, Богомил Ѓузел, Елизабета Баковка и Александар Прокопиев и Катерина ...

„Некој бил тука“ - роман на годината за 2018 година

Окно - 15.03.2019

Дел од образложението на жири-комисијата за доделување на наградата „Роман на годината“ за 2018 година На конкурсот за престижната литературна награда „Роман на годината“ за 2018 година, кој во организација на Фондацијата за промоција и унапредување ...

„Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова е „Роман на годината“ за 2018

Радио МОФ - 15.03.2019

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2018 година, престижното признание го додели на романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова, во издание на „Темплум“. Во најтесна конкуренција беа и романите „Страв од варвари“ од Петар ...

Николина Андова Шопова го напиша најдобриот роман во 2018

Окно - 15.03.2019

Образложение за одлуката на жири-комисијата за доделување на наградата „Роман на годината“ за 2018 година На конкурсот за престижната литературна награда „Роман на годината“ за 2018 година, кој во организација на Фондацијата за промоција и ...

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова е „Роман на годината“ за 2018

Независен - 15.03.2019

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова, во издание на Темплум е избран за „Роман на годината“ за 2018. Вака одлучи жири-комисијата за доделување на наградата во состав: Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Александар Прокопиев, ...

„Некој бил тука“ на Николина Андова-Шопова е „Роман на годината“

Н.Македонија - 16.03.2019

Романот „Некој бил тука“ на Николина Андова-Шопова е добитникот на престижната книжевна награда „Роман на годината“ за 2018 година, која ја доделува фондацијата за промоција и унапредување на културата „Славко Јаневски“.

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова е „Роман на годината“ за 2018

Република - 15.03.2019

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова, во издание на „Темплум“ е избран за „Роман на годината“ за 2018. Вака одлучи жири-комисијата за доделување на наградата во состав: Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Александар Прокопиев, ...

Награда: “Некој бил тука” од Андова-Шопова е “Роман на годината”

Вечер - 15.03.2019

“Некој бил тука” од Николина Андова-Шопова, во издание на издавачка куќа “Темплум” е “Роман на годината” за 2018. Во најтесниот избор за оваа награда беа и романите “Страв од варвари” од Петар Андоновски (“Или-или”) и “Маџун” од Влада Урошевиќ ...

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова е роман на годината за 2018

Нова ТВ - 15.03.2019

„Некој бил тука“ од Николина Андова- Шопова, во издание на Темплум е избран за „Роман на годината“ за 2018, вака одлучи жири-комисијата за доделување на наградата во состав: Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Александар Прокопиев, ...