TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше на филозофските факултети во Загреб и во Љубљана

Бизнис Вести - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана. Професорката по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ ...

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше во Загреб и во Љубљана

Независен - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана. Професорката по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ ...

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше во Загреб и во Љубљана

Канал5 - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана. Професорката по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ ...

100 години Ацо Шопов, се чествуваше и во Загреб и во Љубљана

МКД - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана. Професорката по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ ...

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше на филозофските факултети во Загреб и во Љубљана

Рацин - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана. Професорката по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ ...

Стогодишнината од раѓањето на Шопов на релација Загреб, Љубљана, Скопје

Република - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот класик Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана, со учество на студенти од двата универзитета и на просветни работници, како и воопшто на ...

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше на филозофските факултети во Загреб и во Љубљана

MakPress - 06.12.2023

Стогодишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов се чествуваше и на филозофските факултети при државните универзитети во Загреб и во Љубљана. Професорката по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ ...