TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЦЕА: Ковид-19 ги намали приходите на општините за 18 отсто

Мета - 14.01.2021

Сопствените приходите на општините во првите три квартали од 2020 година се намалиле за 18 отсто споредено со претходната година во истиот период, и се пониски за 1,5 милијарди денари (24,6 милиони евра), покажува студијата на Центарот за економски ...

Aнализа: Ковид-19 ги намали приходите на општините за 18%!

Иновативност - 14.01.2021

Сопствените приходите на општините во првите три квартали од 2020 година се намалиле за 18 отсто споредено со претходната година во истиот период, и се пониски за 1,5 милијарди денари (24,6 милиони евра), покажува студијата на Центарот за економски ...

Општините да го унапредат следењето на работата на јавните претпријатија

Н.Македонија - 13.01.2021

И покрај ефектите од ковид-19 врз финансиите на општините, кумулативно за сите 81 единица на локална самоуправа (ЕЛС) во Македонија, нема дополнителна потреба за задолжување, поради значителните заштеди од нереализираните капитални расходи од ...