TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Требениште: Тоа што илјадници години беше под земја, а пред 100 години го разединивме, денес повторно се обединува

Факултети - 11.02.2019

Веројатно ова е најпосакуваната, најочекуваната и најзначајната изложба за македонската, балканската и европската археологија, рече Горан Санев, директор на Археолошкиот музеј на Македонија Долго мечтаевме оваа изложба да стане реалност.

Требениште не е само минато, туку иднина – од март до август златните маски за првпат заедно на изложба во Скопје

Сакам да кажам - 11.02.2019

Повеќе од 400 артефакти од некрополата во Требениште, Охрид, заедно со прочуените златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и Македонија, од март до август за првпат заедно ќе бидат изложени на големата заедничка изложба во ...

Изложбата „100 години Требениште“ од март до крајот на август

1tv - 11.02.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“ по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори на почетокот на март и ќе трае до крајот на август.

Изложба „100 години Требениште"

24 Вести - 11.02.2019

Следниот месец во Археолошкиот музеј ќе биде отворена најзначајната изложба на македонската, балканската и европска археологија „100 години Требениште". По повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај охрид ќе бидат претставени златните ...

Промовиран каталогот, следува изложбата: Целото злато од мистериозното Требениште пред јавноста во март

Вечер - 11.02.2019

Петте златни маски, како и останатите над 400 предмети пронајдени на локалитетот Требнениште кај Охрид, на почетокот на март ќе бидат изложени пред јавноста во рамките на изложбата што во Археолошкиот музеј во Скопје, се организира заедно со ...

Златните маски првпат заедно на изложба во Скопје

Република - 11.02.2019

Повеќе од 400 артефакти од некрополата во Требениште, Охрид, заедно со прочуените златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и Македонија, од март до август за првпат заедно ќе бидат изложени на големата заедничка изложба во ...

Изложбата „100 години Требениште“ од март до крајот на август

А1 On - 11.02.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“ по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори на почетокот на март и ќе трае до крајот на август.

„100 години Требениште” дел од неа и златните маски – од март до крајот на август ќе бидат изложени во Скопје

Скопје1 - 11.02.2019

Петте златни маски, како и останатите над 400 предмети пронајдени на локалитетот Требениште кај Охрид, на почетокот на март ќе бидат изложени пред јавноста во рамките на изложбата што во Археолошкиот музеј во Скопје, се организира заедно со ...

Златните маски од Требениште по 100 години првпат заедно во Скопје

Сакам да кажам - 11.02.2019

За првпат по 100 години, златните маски од Требениште заедно ќе бидат изложени на почетокот на март во Археолошкиот музеј во Скопје. Изложбата „100 години Требениште“, со над 400 артефакти од богатата некропола во Охрид, две години ја подготвуваат ...

Изложбата „100 години Требениште“ од март до крајот на август

MTM - 12.02.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“ по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори на почетокот на март и ќе трае до крајот на август.