TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Бараме климатска акција сега!“ во Градски парк

24 Вести - 25.05.2024

Преку едукативен и забавен настан именуван како „Бараме климатска акција сега!“ се упати порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата Македонија, во организација на „Гоу грин Скопје“.

Еко активистите со порака за вистински мерки за зелена транзиција

Канал5 - 25.05.2024

На хартија имаме многу но акција имаме нула, велат активистите. Според нив прво нешто што треба да се направи е носење на Законот за климатска акција и промени во сите сфери. Ситуацијата во земјава велат е аларменатна, а надлежните доцнат со мерки.

Ситуацијата алармантна, граѓаните неиформирани, надлежните без конкретна акција да ја спречат состојбата со климатските ...

Телма - 25.05.2024

Ситуацијата алармантна,свесноста на граѓаните на ниско ниво, надлежните без конкретни дела да ја спречат состојбата со климатските промени, алармираат невладините. Државата но и главниот град изманитот период се соочиле со такви промени, но наместо ...

Македонија меѓу најзагрозените земји од климатските промени, вели Јосифовски и бара закон за климатска акција

Н.Македонија - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Климатските промени бараат итна акција и одговор од институциите, апелираат екологистите

Мета - 25.05.2024

Македонија е една од петте најзагрозени земји од климатските промени, а граѓаните треба постојано да бараат од институциите да преземат акции, бидејќи ги имаат сите потребни документи, но не делуваат, беше истакнато денеска на настанот „Бараме ...

„Бараме климатска акција сега!“ во Градски парк

Бизнис Вести - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата држава, во организација на „Гоу грин Скопје“.

„Бараме климатска акција сега!“ во Градски парк

Независен - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата држава, во организација на „Гоу грин Скопје“.

Со настан кај Школка во Скопје ќе се бара преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија

Макфакс - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата држава, во организација на „Гоу грин Скопје“.

Со настан кај Школка во Скопје ќе се бара преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија

Опсервер - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата држава, во организација на „Гоу грин Скопје“.

Со настан кај Школка во Скопје ќе се бара преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија

Скопје инфо - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата држава, во организација на „Гоу грин Скопје“.

„Бараме климатска акција сега!“ во Градски парк

Канал5 - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме ...

Со настан кај Школка во Скопје ќе се бара преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија

MTM - 25.05.2024

Во Градски парк на Школка денеска ќе се одржи настан „Бараме климатска акција сега!“ на којшто ќе биде упатена порака за преземање акција за превенција од негативните климатски влијанија врз нашата држава, во организација на „Гоу грин Скопје“.

Земјава една од петте најзагрозени од климатските промени, екологистите бараат „Климатска акција сега“

А1 On - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Македонија една од петте најзагрозени земји од климатските промени

Независен - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Во Градски парк се одржа „Бараме климатска акција сега“ – земјава една од петте најзагрозени од климатските промени

Во Центар - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Во Градски парк се одржа „Бараме климатска акција сега“

Слободен Печат - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Во Градски парк се одржа „Бараме климатска акција сега“ – земјава една од петте најзагрозени од климатските промени

Либертас - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Екологистите бараат итна акција и одговор од институциите за климатските промени

МКД - 25.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...

Во Градски парк се одржа „Бараме климатска акција сега“ – земјава една од петте најзагрозени од климатските промени

MakPress - 26.05.2024

Во Градскиот парк во Скопје, денеска, во организација на „Гоу грин Скопје“ се одржа настанот „Бараме климатска акција сега!“, од каде беше испратена порака за подигнување на јавната свест за климатските промени и превенција од негативните влијанија ...