TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Вечер - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

Во Франција пораст од 30% на случаите на семејно насилство за време на изолацијата

Радио МОФ - 28.03.2020

Министерот за внатрешни работи на Франција, Кристоф Кастане , соопшти дека додека трае изолацијата поради коронавирусот, бројот на пријавени случаи на домашно насилство во земјата пораснал за повеќе од 30 проценти.

Со изолацијата поради Ковид-19, зголемено семејното насилство во Франција

Бриф - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Изолацијата во Црна Гора за 20% го зголеми семејното насилство

Нетпрес - 27.03.2020

Изолацијата, воведена како мерка за ширење на епидемијата на коронавирус, предизвика зголемување од 20 проценти на бројот на случаи на семејно насилство во Црна Гора и не се исклучува можноста дека таа бројка ќе се зголемува во наредните недели.

Карантинот ја зголемува опасноста од семејно насилство

Слободен Печат - 27.03.2020

ОН предупредуваат дека преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја зголемуваат опасноста од семејно насилство Преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја ...

Со изолацијата поради Ковид-19, зголемено семејното насилство во Франција

А1 On - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Изолацијата поради Ковид-19 го зголеми семејното насилство во Франција

+инфо - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Со изолацијата поради Ковид-19, зголемено семејното насилство во Франција

24Инфо - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија” (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Црна Гора/Ковид-19: Со изолацијата пораст и на семејното насилство

Либертас - 27.03.2020

– Изолацијата, воведена како мерка за ширење на епидемијата на коронавирус, предизвика зголемување од 20 проценти на бројот на случаи на семејно насилство во Црна Гора и не се исклучува можноста дека таа бројка ќе се зголемува во наредните недели.

Изолирани од корона: Пораст на семејното насилство во Франција

Независен - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Со изолацијата поради Ковид-19, зголемено семејното насилство во Франција

Либертас - 27.03.2020

– Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Со изолацијата поради Ковид-19, зголемено семејното насилство во Франција

Опсервер - 27.03.2020

– Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

Пораст на семејното насилство во услови на изолација, целосната забрана за движење би ја влошила положбата на жртвите

360 степени - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер предупреди дека во руралните средини е забележан пораст на семејното насилство за 32 отсто за една недела. Најголем пораст од 36 отсто е забележан во средините кои се во префектурата на ...

И во Франција зголемено семејното насилство во самоизолација

Нетпрес - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

ОН: Карантинот ја зголемува опасноста од семејно насилство

А1 On - 27.03.2020

Преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја зголемуваат опасноста од семејно насилство, изјави специјалниот известувач на ОН за насилство врз жените, Дубравка Шимоновиќ.

ОН: Карантинот ја зголемува опасноста од семејно насилство

Либертас - 27.03.2020

– Преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја зголемуваат опасноста од семејно насилство, изјави специјалниот известувач на ОН за насилство врз жените, Дубравка Шимоновиќ.

ОН: Карантинот ја зголемува опасноста од семејно насилство

Опсервер - 27.03.2020

– Преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја зголемуваат опасноста од семејно насилство, изјави специјалниот известувач на ОН за насилство врз жените, Дубравка Шимоновиќ.

ОН: Карантинот ја зголемува опасноста од семејно насилство

Независен - 27.03.2020

САД – Преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја зголемуваат опасноста од семејно насилство, изјави специјалниот известувач на ОН за насилство врз жените, Дубравка Шимоновиќ.

Црна Гора/Ковид-19: Со изолацијата пораст и на семејното насилство

MakPress - 27.03.2020

Изолацијата, воведена како мерка за ширење на епидемијата на коронавирус, предизвика зголемување од 20 проценти на бројот на случаи на семејно насилство во Црна Гора и не се исклучува можноста дека таа бројка ќе се зголемува во наредните недели.

Со изолацијата поради Ковид-19, зголемено семејното насилство во Франција

MakPress - 27.03.2020

Францускиот министер за внатрешни работи Кристоф Кастанер посочува дека „во зоната на жандармерија“ (руралните средини), семејното насилство се зголемило за 32 отсто за една недела, јави дописникот на МИА.

ОН: Карантинот ја зголемува опасноста од семејно насилство

MakPress - 27.03.2020

Преземените рестриктивни мерки низ светот во врска со борбата против новиот коронавирус ја зголемуваат опасноста од семејно насилство, изјави специјалниот известувач на ОН за насилство врз жените, Дубравка Шимоновиќ.

Во Франција зголемено семејното насилство во време на изолација

24Инфо - 28.03.2020

Министерот за внатрешни работи на Франција, Кристоф Кастане, соопшти дека додека трае изолацијата поради коронавирусот, бројот на пријавени случаи на домашно насилство во земјата пораснал за повеќе од 30 проценти.

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Опсервер - 29.03.2020

ДПА 29 март 2020 Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

+инфо - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Курир - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Либертас - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Пулс24 - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Frontline - 29.03.2020

Поради затворањето на јавните простори, како што се училиштата и компании подолго престојуваат со своите злоставувачи и немаат каде да избегаат, додава Аманда Пирон, извршен директор на мрежата Chicago Metropolitan Battered Women’s Network, која ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Скопје инфо - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

ДПА: Светот се повлекува во своите домови за да спречи ширење коронавирус, но притоа е во опасност од ширење на семејно ...

Денешен - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

Независен - 29.03.2020

Фото: Б. Грданоски Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова ...

Како да им се помогне на жртвите на семејно насилство во карантин?

MakPress - 29.03.2020

Светот се повеќе се повлекува во своите домови, обидувајќи се да го спречи ширењето на новиот коронавирус, но што ако најголемата опасност живее со вас? Тоа е сценарио со кое се соочуваат многу жртви на семејно насилство во ова време на социјално ...