TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

CivilMedia - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

Прогресијата и опортунитетниот трошок

Фактор - 14.11.2019

Кога се носат одлуки од економска природа проценетите трошоци и придобивки од одредена акција се клучни за одлуката која ќе се донесе. Секогаш, наместо едноставна пресметка на трошоците за еден проект, во предид се зема и можноста за алтернативното ...

Германските фирми ја фалат Владата што го замрзна прогресивниот данок

Фактор - 14.11.2019

Германската комора, чии фирми работат во земјава, изрази пофалба до Владата за тоа што го замрзна прогресивниот данок. Тие велат дека уште кога го воведе Владата прогресивното оданочување, изразиле критика за таа мерка и за тоа што не биле вклучени ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Сител - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Press24 - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

24Инфо - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Слободен Печат - 14.11.2019

Тие информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на зголемувањето на данокот на доход. Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Локално - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

ММС - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Либертас - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени го поздравија одлагањето на прогресивниот данок

+инфо - 14.11.2019

Одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување денеска ја поздрави и Делегацијата на германското стопанство во земјава. Оттаму потсетуваат и дека нивниот став дека не треба да се воведе прогресивното оданочување и на зголемувањето ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Опсервер - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

Вечер Прес - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Поздравено одложувањето на прогресивното оданочување од германските бизнисмени

MakPress - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

Германските бизнисмени во земјава го поздравуваат пролонгирањето на прогресивното оданочување

CivilMedia - 14.11.2019

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината се спротиставиле на прогресивното оданочување и на ...

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Press24 - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Опсервер - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Курир - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Слободен Печат - 14.11.2019

Затоа, прво треба да се изброиме и да видиме колку даноци навистина државата може и треба да собира. Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме.

Третина од земјава e вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Република - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата, третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

Во државата се плаќаат многу малку даноци, една третина е надвор од даночна контрола

Вечер Прес - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина од државата е вон даночна контрола

Нетпрес - 14.11.2019

„Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Сѐ уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ - Треба да видиме каков данок ни е потребен, оти третина територија е вон даночна контрола

Р.С.Европа - 14.11.2019

Прво треба да се изброиме и да видиме колку даноци навистина државата може и треба да собира, а потоа да се навратиме на ова прашање и да видиме, дали ни е потребен дополнителен данок на прогресивен или друг начин, изјави денеска Илија Господинов, ...

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Денар - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

Господинов: Третина од земјава вон даночна контрола, време е да се изброиме

еМагазин - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Се плаќаат многу малку даноци

МКД - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

Либертас - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина територија од Македонија е релативно вон даночна контрола

MakPress - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

МАСИТ: Третина од земјава вон даночна контрола, се плаќаат многу малку даноци

ММС - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме. Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци.

ГОСПОДИНОВ: Имаме слон во просторијата- една третина од Македонија е вон даночна контрола

Денешен - 14.11.2019

Рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме, изјави денеска Илија Господинов. – Се уште имаме слон во просторијата – третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола.

Господинов: На третина територија од Македонија не се плаќа данок

Expres - 14.11.2019

„Една третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци. Затоа, прво треба да се изброиме и да видиме колку даноци навистина државата може и треба да собира, а потоа да се навратиме на ова прашање и да ...