TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Скопје стартуваше 48-часовниот хакатон „НАСА спејс апс челинџ 2022“

Независен - 30.09.2022

Денеска стартуваше 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge, во организација на ЊуМенс Бизнис Акцелераторот и Фондацијата Голдилокс, во партнерство со Амбасадата на САД во Скопје, и во соработка со домашни компании, ментори експерти од ...

Денес започнува хакатонот „NASA Space Apps Challenge“

Мета - 30.09.2022

Денес во Скопје по 10-ти пат започнува одржувањето на хакатонот „NASA Space Apps Challenge“ што ќе донесе можност за двајца учесници од победничкиот тим да патуваат во посета на NASA Kennedy Space центарот, во Флорида, САД заедно со нивниот ментор.

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

Опсервер - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

Независен - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

Курир - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

Канал5 - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

Бриф - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

Во Центар - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

Почнува 48-часовниот хакатон „НАСА спејс апс челинџ“

360 степени - 30.09.2022

„НАСА спејс апс челинџ“ е најголемиот хакатон во светот кој истовремено се одржува во дури 162 земји, а учесници се средношколци, студенти и млади претприемачи од целиот свет со познавања и интереси во најразлични области Најдобрите решенија што ќе ...

Почнува 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge

MakPress - 30.09.2022

Скопје викендов 10. пат е домаќин на најголемиот хакатон во светот NASA Space Apps Challenge кој почнува денеска и ќе трае до 2 октомври. Хакатонот е можност за двајца учесници од победничкиот тим да ја посетат NASA Kennedy Space центарот во ...

ВО Скопје стартуваше 48-часовниот ХАКАТОН NASA SPACE Apps Challenge 2022 – учесници се млади иноватори од целата земја ...

Екран - 30.09.2022

НАГРАДА ЗА НАЈДОБРИТЕ: ПАТУВАЊЕ ВО NASA KENNEDY SPACE ЦЕНТАРОТ ВО САД Денеска стартуваше 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge,во организација на ЊуМенс Бизнис Акцелераторот и Фондацијата Голдилокс, во партнерство со Амбасадата на САД во ...

Викендов 48-часовен хакатон NASA Space Apps Challenge

Курир - 30.09.2022

Почна 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge кој ќе трае во текот на целиот викенд од 9 до 22 часот, во просториите на ИТ хабот Нетавил. Тимовите ќе може да работат на еден од 22 предизвици зададени од експерти и научници на НАСА.

Викендов 48-часовен хакатон NASA Space Apps Challenge

Опсервер - 30.09.2022

Почна 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge кој ќе трае во текот на целиот викенд од 9 до 22 часот, во просториите на ИТ хабот Нетавил. Тимовите ќе може да работат на еден од 22 предизвици зададени од експерти и научници на НАСА.

Викендов 48-часовен хакатон NASA Space Apps Challenge

Бриф - 30.09.2022

Почна 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge кој ќе трае во текот на целиот викенд од 9 до 22 часот, во просториите на ИТ хабот Нетавил. Тимовите ќе може да работат на еден од 22 предизвици зададени од експерти и научници на НАСА.

Викендов 48-часовен хакатон NASA Space Apps Challenge

MakPress - 01.10.2022

Почна 48-часовниот хакатон NASA Space Apps Challenge кој ќе трае во текот на целиот викенд од 9 до 22 часот, во просториите на ИТ хабот Нетавил. Тимовите ќе може да работат на еден од 22 предизвици зададени од експерти и научници на НАСА.