TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

Опсервер - 09.04.2020

Вашингтон, 8 април 2020 () Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс” ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

Слободен Печат - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс”, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

Курир - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

Согласно закон за воени потреби „Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади респиратори

Фокус - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

Вечер - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс” ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

24Инфо - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс”, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

Сител - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

А1 On - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

Џенерал моторс: Договор за производство на 30.000 апарати за вештачка вентилација

Денешен - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведува апарати за вештачка вентилација

+инфо - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведува апарати за вештачка вентилација

Нетпрес - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

Либертас - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.

„Џенерал моторс“ ќе произведе 30 илјади апарати за вештачка вентилација

MakPress - 09.04.2020

Министерството за здравство на САД склучило договор со производителот на автомобили „Џенерал моторс“, за производство на 30 илјади апарати за вештачка вентилација на бели дробови во висина од 489,4 милиони долари.