TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стартува „Скопје Синема Сити“ со изложба на фотографии од Ник Кејв на српскиот фотограф Немања Ѓорѓевиќ

Опсервер - 29.06.2022

Овогодишното осмо издание на филмскиот фестивал „Скопје Синема Сити“ ќе денеска започне со изложба на фотографии од Ник Кејв на реномираниот српски фотограф Немања Ѓорѓевиќ. Изложбата ќе биде отворена денеска во Културно информативниот центар – ...

Утре почнува Скопје синема сити 2022

Макфакс - 28.06.2022

Со изложбата на фотографии од Ник Кејв на белградскиот фотограф Немања Ѓорѓевиќ утре, во галеријата на Културно информативниот центар (КИЦ), со почеток во 20 часот ќе биде означен стартот на 8. издание на филмскиот фестивал „Скопје Синема Сити“.

ВИДЕО | Осмо издание на фестивалот Скопје синема сити, Ник Кејв со награда за животно дело

Слободен Печат - 27.06.2022

Со изложба на фотографии на белградскиот рок фотограф Немања Ѓорѓевиќ ќе почне осмото издание на фестивалот за музички филмови „Скопје синема сити“. Отворањето ќе одржи на 29 јуни, во галеријата на Културно-информативниот центар во Скопје, а ...

Фотографска изложба посветена на Ник Кејв во КИЦ

Н.Македонија - 27.06.2022

Осмото издание на фестивалот за музички документарни филмови „Скопје синема сити“ ќе се отвори со изложба на српскиот рок-фотограф Немања Ѓорѓевиќ. Изложбата е насловена „Деј лонг фор д лајт оф јор тач“ и е комплетно посветена на годинешниот лауреат ...

Изложба на фотографии од Ник Кејв за старт на „Скопје синема сити“

Независен - 27.06.2022

Осмото издание на фестивалот за музички документарни филмови „Скопје синема сити“ ќе се отвори со изложба на српскиот рок-фотограф Немања Ѓорѓевиќ. Изложбата е насловена „Деј лонг фор д лајт оф јор тач“ и е комплетно посветена на годинешниот лауреат ...

Утре почнува Скопје синема сити 2022

Република - 28.06.2022

Со изложбата на фотографии од Ник Кејв на белградскиот фотограф Немања Ѓорѓевиќ утре, во галеријата на Културно информативниот центар (КИЦ), со почеток во 20 часот ќе биде означен стартот на 8. издание на филмскиот фестивал „Скопје Синема Сити“.

„Скопје синема сити“ почнува со изложба на фотографии од Ник Кејв

МКД - 29.06.2022

Овогодишното осмо издание на филмскиот фестивал „Скопје синема сити“ денеска ќе почне со изложба на фотографии од Ник Кејв на реномираниот српски фотограф Немања Ѓорѓевиќ. Изложбата ќе биде отворена денеска во Културно информативниот центар – Скопје ...

Стартува „Скопје Синема Сити“ со изложба на фотографии од Ник Кејв на српскиот фотограф Немања Ѓорѓевиќ

MakPress - 29.06.2022

Овогодишното осмо издание на филмскиот фестивал „Скопје Синема Сити“ ќе денеска започне со изложба на фотографии од Ник Кејв на реномираниот српски фотограф Немања Ѓорѓевиќ. Изложбата ќе биде отворена денеска во Културно информативниот центар – ...

Почнува Скопје Синема Сити 2022

Кајгана - 29.06.2022

Со изложбата на фотографии од Ник Кејв на белградскиот фотограф Немања Ѓорѓевиќ, вечерва, 26 јуни, во галеријата на Културно информативниот центар (КИЦ), со почеток во 20 часот, ќе биде означен стартот на 8.