TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пописот покажа колку граѓани во Бугарија се изјасниле како Македонци

Фактор - 24.11.2022

Според бугарскиот попис на населението, во земјата има 1.143 Македонци. Во Софија денеска бугарскиот Национален статистички институт ги презентира податоците од пописот на населението реализиран лани.

На пописот во Бугарија преброени 1.143 Македонци

Слободен Печат - 24.11.2022

На денешната презентација на податоците од пописот на населението во Бугарија спроведен лани, Националниот статистички институт објави дека доминираат Бугарите кои сочинуваат речеиси 85 проценти од населението, а како припадници на други етнички ...

Бугарскиот попис на населението изброја 1.143 Македонци

МКД - 24.11.2022

Денеска во Софија бугарскиот Национален статистички институт ги презентира податоците од пописот на населението спроведен минатата година. Освен Бугари, кои доминираат со речиси 85 проценти, како припадници на други етнички заедници се прикажани ...

На пописот во Бугарија како Македонци се изјасниле 1.143 лица

Независен - 24.11.2022

За време на последниот попис на населението на Бугарија во септември минатата година како Македонци се изјасниле 1.143 лица. Тоа денеска го соопшти Националниот статистички институт на Бугарија соопштувајќи ги податоците за етничката припадност на ...

Пописот покажа – еве колку граѓани во Бугарија се чувствуваат како Македонци

4NEWS - 24.11.2022

Денеска бугарскиот Национален статистички институт ги презентираше податоците од пописот на населението реализиран минатата година. Освен Бугари, кои доминираат со скоро 85 проценти, како припадници на други етнички заедници се прикажани Турците и ...

Пописот покажа - проверете колку граѓани во Бугарија се чувствуваат како Македонци

Press24 - 24.11.2022

Денеска бугарскиот Национален статистички институт ги презентираше податоците од пописот на населението реализиран минатата година. Освен Бугари, кои доминираат со скоро 85 проценти, како припадници на други етнички заедници се прикажани Турците и ...

На пописот во Бугарија како Македонци се изјасниле 1.143 лица

Бриф - 24.11.2022

За време на последниот попис на населението на Бугарија во септември минатата година како Македонци се изјасниле 1.143 лица. Тоа денеска го соопшти Националниот статистички институт на Бугарија соопштувајќи ги податоците за етничката припадност на ...

Бугарскиот попис на населението изброја 1.143 Македонци

Република - 24.11.2022

Денеска во Софија бугарскиот Национален статистички институт ги презентира податоците од пописот на населението спроведен минатата година. Освен Бугари, кои доминираат со речиси 85 проценти, како припадници на други етнички заедници се прикажани ...

ПОПИС ВО БУГАРИЈА: Како Македонци, во групата „други“, се изјасниле 1 143 лица

Денешен - 24.11.2022

Денеска во Софија бугарскиот Национален статистички институт ги презентира податоците од пописот на населението спроведен минатата година. Освен Бугари, кои доминираат со речиси 85 проценти, како припадници на други етнички заедници се прикажани ...