TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Видео: Паметни очила кои се контролираат со поглед

Канал5 - 14.08.2019

Паметни очила кои самостојно ги обработуваат податоците и се контролираат со поглед, звучи како научна фантастика но една виенска фирма не мисли така. Шетате спонтано по виенскиот плоштад, ја здогледувате катедралата Св.

Очите како маус: Скролајте, снимајте и праќајте мејлови со поглед (ВИДЕО)

USB - 14.08.2019

Паметните очила со кои се управува со поглед и кои самостојно ги обработуваат податоците се нешто што можеби звучи како научна фантастика. Една компанија од Виена, меѓутоа, не мисли дека е така.

Очи како маус: Листајте, снимајте и испраќајте мејлови со вашиот поглед

Точка - 14.08.2019

Паметните очила со кои се управува со поглед и кои самостојно ги обработуваат податоците се нешто што можеби звучи како научна фантастика. Меѓутоа, една компанија од Виена не мисли така. Додека спонтано шетате на плоштадот пред виенската катедрала ...