TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

24 Вести - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат на ...

Шахпаска ќе чека уште една недела министерствата да се произнесат за неработната недела

Независен - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шапаска очекува дека министерствата до кои е доставен нацрт законското решение за неделата како неработен ден своите сугестии ќе ги дадат во текот на наредната недела.

Недела неработен ден: Секое министерство ќе треба да ги приспособува законите за своите сектори

360 степени - 24.11.2020

Министерството за труд и социјална политика ги очекува повратните информации од останатите министерства за предлог-измените во Законот за работни односи со кои недела се прогласува за неработен ден.

Шахпаска: Чекаме одговор од министерствата, за донесување на одлуката недела да биде неработен ден

Локално - 24.11.2020

Министерството за труд и социјална политика очекува одговор од останатите ресорни министерства врзано за предлог измените во Законот за работи односи, според кои недела ќе се прогласи за неработен ден.

ВИДЕО: Министерствата разгледуваат за кои сектори ќе важи неработната недела

А1 On - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР-Електронски национален регистар на прописи, за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

ВИДЕО | Шахпаска: Законот за прогласување на недела за неработен ден е драфт верзија, очекуваме повратна информација од ...

Слободен Печат - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска одржа прес-конфереција во Владата, каде истакна информации за новиот Закон за прогласување на недела како неработен ден. -Законот за прогласување на недела како нербаотен ден е всушност ...

Шахпаска: 120 илјади работници со зголемени плати во 2021 со субвенционирањето на придонесите

Фактор - 24.11.2020

Јагода Шахпаска, министерката за труд и социјална политика, на денешната прес-конференција рече дека овој ресор ќе има најголем буџет во однос на сите други во Владата и ќе изнесува 53,18 милијарди денари.

ВО ЖИВО: Прес-конференција на министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска

Слободен Печат - 24.11.2020

Прес-конференција на министерката за труд и социјална политика, Јагода ...

(Видео) Се разгледува кои сектори ќе работат и во недела

Макфакс - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

(Видео) Се разгледува кои сектори ќе работат и во недела

Опсервер - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Се разгледува кои сектори ќе работат и в недела

Н.Македонија - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Шахпаска: Здравство, полиција ќе работат во недела, се разговара за кои други сектори недела ќе биде работен ден

Фокус - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Опсервер - 24.11.2020

– Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат ...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

24Инфо - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат на ...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Канал5 - 24.11.2020

Шахпаска појаснува дека на пример Министерството за економија има најголем дел закони кои се однесуваат на регулирање на материјата. Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги ...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Либертас - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат на ...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Press24 - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат на ...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Кумановски м. - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат на ...

(Видео) Се разгледува кои сектори ќе работат и во недела

MTM - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Кои сектори ќе работат и во недела?

Скопје инфо - 24.11.2020

Откако министерствата ќе го разгледаат, нацрт-законот за неработна недела ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушне реакцијата од јавноста, соопшти министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Шахпаска ќе чека уште една недела министерствата да се произнесат за неработната недела

Република - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шапаска очекува дека министерствата до кои е доставен нацрт законското решение за неделата како неработен ден своите сугестии ќе ги дадат во текот на наредната недела.

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

iPortal - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да достават мислења за драфт верзијата на измените на Законот за работни односи, што се однесуваат на ...

Шахпаска: Недела неработен ден, секое министерство ќе треба да ги приспособува законите за своите сектори

Нетпрес - 24.11.2020

Министерството за труд и социјална политика ги очекува повратните информации од другите министерства за предлог-измените во Законот за работни односи со кои недела се прогласува за неработен ден.

Јагода Шахпаска: Здравство, полиција ќе работат во недела, се разговара за кои други сектори недела ќе биде работен ден

Скопје24 - 24.11.2020

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска , соопшти дека откако министерставата ќе го разгледаат нацрт законот за неработна недела истиот ќе биде објавен на ЕНЕР за да се слушшне реакција од јавноста.