TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како безбедно да се возите во доба на коронавирус? – Отворете ги сите прозорци

ТВ21 - 27.01.2021

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што можете да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирус бидејќи тоа е тесен и ограничен простор Дури и ако сите патници носат маски, најситните честички ...

Како безбедно да се возите во автомобил со други лица во време на пандемија

Факултети - 27.01.2021

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што може да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирусот. Иако автомобилот изгледа како безбедна алтернатива во споредба со јавниот превоз, сепак, станува ...

Дури и ако сите носат маски во автомобил, ризикот од коронавирус е голем: Научници открија како да се заштитите

Локално - 25.01.2021

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што можете да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирусот, бидејќи иако се чини дека е нешто побезбедна алтернатива одошто јавниот превоз, сепак се работи ...

Еве како безбедно да се возите во автомобил во време на пандемија?

ЗаЗабава - 27.01.2021

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што можете да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирус бидејќи тоа е тесен и ограничен простор Дури и ако сите патници носат маски, најситните честички ...

Како да се заштите од КОВИД-19 во полн автомобил?

Panacea.mk - 26.01.2021

Дополнителната вентилација во автомобилот не е замена за останатите мерки на превенција, како носење маска, миење раце и дезинфекција на заедничките површини. В озењето со едно или две лица во автомобил е една од најризичните работи која може да ја ...

Научниците проучувале како се шири коронавирусот во автомобил, објаснуваат како најдобро да се заштитиме

Тера - 25.01.2021

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што можете да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирусот, бидејќи иако се чини дека е нешто побезбедна алтернатива одошто јавниот превоз, сепак се работи ...

Како безбедно да се возите во автомобил во време на пандемија на COVID-19?

Кајгана - 25.01.2021

Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните работи што можете да ги направите кога станува збор за пренесување на коронавирусот, бидејќи иако се чини дека е нешто побезбедна алтернатива на јавниот превоз, сепак станува збор ...

Дури и ако сите носите маски во автомобилот, ризикот од инфекција е голем. Еве што препорачуваат научниците

Попара - 25.01.2021

Најдобрата вентилација, ако не можат да се отворат сите прозорци, беше обезбедена со комбинација на отворен прозорец спроти возачот (напред десно) и патникот (задниот лев дел). Возењето со едно или повеќе лица во автомобил е една од најризичните ...