TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уште три пресуди од судот во Стразбур доби ОМО Илинден Пирин

Сител - 12.01.2018

Европскиот суд за човекови права ја осуди Бугарија да плати 33,200 евра на ОМО Илинден, организација на Македонците во Бугарија, поради одбивање регистрација на организацијата. Судот вчера објави три пресуди за случаите на ОМО „Илинден“,против ...

Бугарија треба да плати 33.220 евра казна заради забрана на регистрација и митинзи на ОМО ,,Илинден“

AKO - 12.01.2018

Европскиот суд за човекови права по повеќе години судски процеси, пресуди во корист на ОМО ,,Илинден“ и ѝ нареди на Бугарија да плати 33.220 евра отштета што произлегува од случаите на “Обединетата македонска организација Илинден” и други, поради ...

Европски суд за човекови права: Бугарија да ѝ плати на ОМО „Илинден“ 33.000 евра

МКД - 11.01.2018

Европскиот суд за човекови права пресуди Бугарија да ѝ плати на ОМО „Илинден“ 33.220 евра за штетите што се нанесени со одбивањето на регистрацијата на организацијата и забраната за собири, објави Независната балканска новинска агенција ( ИБНА ).

Нови протести во Бугарија против плановите за ширење на ски-центарот во Банско

Радио МОФ - 11.01.2018

Кампањата за заштита на единственото место во Бугарија кое е под заштита на УНЕСКО, Пирин планина, продолжуваат денеска, но со уште поголема поддршка. Илјадници граѓани во неколку наврати излегуваа на протести минатата година во главниот град Софија ...