TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Самсон и Далила“ по повод Денот на вљубените

Вечер Прес - 14.02.2020

Во Националната опера и балет на 15 февруари, во 20 часот, по повод Денот на вљубените, ќе биде одиграна балетската претстава „Самсон и Далила“. Оваа библиска приказна, која на сцената ја обработува вечната борба помеѓу доброто и злото на сцената ги ...

Во деновите на љубовта балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Макфакс - 13.02.2020

Националната опера и балет ќе ја изведе балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс, в сабота, 15 февруари, со почеток во 20 часот. „Во деновите на љубовта Националната опера и балет ве кани да уживате во приказната што на ...

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ утре на сцената на Балетот

Република - 14.02.2020

Во сабота, (15 февруари), со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта.

Утре во НОБ изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

Екран - 14.02.2020

Во деновите на љубовта, Националната опера и балет ве кани да уживате во приказната што на сцената ги носи страста, заведувањето, предавството и смртта. Библиска приказна, која ја обработува вечната борба помеѓу ДОБРОТО И ЗЛОТО.