TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во судот во Хаг ќе се појави припадничка на ОВК

Н.Македонија - 12.01.2019

Раимонда Реци е првата жена припадничка на ОВК што ќе се појави во седиштето на Специјалниот суд и Специјалното обвинителство во Хаг. Повикот од Хаг таа го објави на својата фејсбук-страница, додавајќи дека во поканата пишува дека треба да биде ...

Во Хаг на разговор „повикана првата жена, поранешна припадничка на ОВК”

Призма - 11.01.2019

Деца, бегалци, од албанска националност, држат амблеми на ОВК, во април 1999 година. Фото: ЕПА/Ања Најдрингхаус. Раимонда Реци, поранешна припадничка на ОВК, во средата вечер, на својата страница на Фејсбук, објави дека Специјализираното ...

Жена од ОВК повикана во Хаг

Фактор - 10.01.2019

Раимонда Реци, прва жена од ОВК е повикана во Хаг. Реци е првата жена припадничка на ОВК, која ќе се појави во седиштето на Специјалниот суд и Специјалното обвинителство во Хаг. Повикот од Хаг таа го објави на својата Фејсбук страница, додавајќи ...