TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Запалено местото што вчера го исчистија битолските ученици со класната

Сакам да кажам - 25.03.2019

Ден по еколошката акција „Мети си со класнето“, местото во близина на Новиот пазар во Битола каде вчера се чистеше, денеска го зафати пожар. Организаторите на акцијата не знаат дали пожарот е случаен или, пак, некој го потпалил местото, но бараат ...

Гореше и во Нова Битола

Тера - 25.03.2019

Попладнево пожар и во Нова Битола. Се работи за локацијата зад новиот пазар, односно помеѓу техничкото училиште и хотелот Битола. Секојдневни се апелите на надлежните за непалење на отворен простор и стрништа, но очигледно дека не стигнуваат до сите.

Средношколци од Битола создадоа урбана еко- герила

Алфа - 24.03.2019

Ученици од Средното медицинско училиште во Битола, предводени од нивната класна раководителка која е иницијатор за создавање урбана еко- герила, од пред една недела започнаа да го чистат ѓубрето на дивите депонии во градот.

Професорка и ученици чистат депонии низ Битола – класната од својата плата купува вреќи и ракавици

ТВ21 - 24.03.2019

„Се собравме околу 60 луѓе. Winners!!!!! Не ми се веруваше искрено, сите со максимум мотивација за работа. Исчистивме голем дел од ѓубрето. Втора 6 на ниво на задачата. Имавме родители на децата, имавме луѓе кои го виделе повикот и сакаа да помогнат.

Класнето, децата и активистите чистат, по нив некој пали и повторно фрла ѓубре

AKO - 25.03.2019

Еден ден по еколошката акција „Мети си со класнето“, местото во близина на Новиот пазар во Битола каде вчера се чистеше, денес го зафати пожар, известува порталот Апла.мк. Организаторите на акцијата не знаат дали пожарот се појавил случајно или пак ...

Професорка и ученици чистат депонии низ Битола – класната од својата плата купува вреќи и ракавици

4NEWS - 24.03.2019

„Се собравме околу 60 луѓе. Winners!!!!! Не ми се веруваше искрено, сите со максимум мотивација за работа. Исчистивме голем дел од ѓубрето. Втора 6 на ниво на задачата. Имавме родители на децата, имавме луѓе кои го виделе повикот и сакаа да помогнат.

Професорка и ученици чистат депонии низ Битола – класната од својата плата купува вреќи и ракавици

Либертас - 25.03.2019

„Се собравме околу 60 луѓе. Winners!!!!! Не ми се веруваше искрено, сите со максимум мотивација за работа. Исчистивме голем дел од ѓубрето. Втора 6 на ниво на задачата. Имавме родители на децата, имавме луѓе кои го виделе повикот и сакаа да помогнат.