TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Опсервер - 14.05.2022

– Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-програмата, на сцената на Националната опера и балет, вечер во 20.00 часот ќе биде изведена атрактивната балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“, балет во девет слики.

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Курир - 14.05.2022

Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-програмата, на сцената на Националната опера и балет, вечер во 20.00 часот ќе биде изведена атрактивната балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“, балет во девет слики.

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

MakPress - 14.05.2022

Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-програмата, на сцената на Националната опера и балет, вечер во 20.00 часот ќе биде изведена атрактивната балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“, балет во девет слики.

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Нетпрес - 14.05.2022

Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-програмата, на сцената на Националната опера и балет, вечер во 20.00 часот ќе биде изведена атрактивната балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“, балет во девет слики.

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Вечер Прес - 14.05.2022

Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-програмата, на сцената на Националната опера и балет, вечер во 20.00 часот ќе биде изведена атрактивната балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“, балет во девет слики.

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Lider - 14.05.2022

Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-програмата, на сцената на Националната опера и балет, вечер во 20.00 часот ќе биде изведена атрактивната балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“, балет во девет слики.