TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трите најголеми настани од светот на науката кои ќе се случат во 2018

еМагазин - 13.01.2018

Пренесено од Би-Би-Си - Лондон Во текот на годината пред нас, претстојат многу настани на кои може да се надеваме, оценуваат научниците. Би-Би-Си претстави некои од најголемите научни приказни кои ќе се случат оваа година.

За првпат идентификувани микроби во Вселената

Идивиди - 12.01.2018

Каде што стапнал човекот, можат да се најдат микроби – факт на животот е дека контаминираме сè што ќе допреме. Тоа значи и дека на стотици километри на Земјата, на Интернационалната Вселенска Станица (ISS) се предвидува дека живеат трилиони бактерии.

9-месечното тестирање на вселенскиот телескоп „Џејмс Веб“ прикажано во две минути

Факултети - 12.01.2018

Беа потребни неколку децении за да се изгради вселенскиот телескоп „Џејмс Веб“. Телескопот ќе биде лансиран во 2019 година; тој полека, но сигурно се движи до датумот на лансирање, по што конечно ќе добие шанса да ги „фати“ првите сцени од ...

Трите најголеми настани од светот на науката што ќе се случат годинава...

Н.Македонија - 13.01.2018

Трите најголеми настани од светот на науката што ќе се случат годинава Во текот на годината пред нас, претстојат многу настани на кои може да се надеваме, оценуваат научниците. Би-би-си претстави некои од најголемите научни приказни кои ќе се случат ...

Трите најголеми настани од светот на науката кои ќе се случат во 2018.

Локално - 13.01.2018

Во текот на годината пред нас, претстојат многу настани на кои може да се надеваме, оценуваат научниците. Би-Би-Си претстави некои од најголемите научни приказни кои ќе се случат оваа година.

Трите најголеми настани од светот на науката што ќе се случат годинава

Скопје24 - 13.01.2018

Во текот на годината пред нас, претстојат многу настани на кои може да се надеваме, оценуваат научниците. Би-би-си претстави некои од најголемите научни приказни кои ќе се случат оваа година.

Трите најголеми настани од светот на науката што ќе се случат годинава

Студенти - 13.01.2018

Во текот на годината пред нас, претстојат многу настани на кои може да се надеваме, оценуваат научниците. Би-би-си претстави некои од најголемите научни приказни кои ќе се случат оваа година.