TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Многу горчливи прашања стојат пред министерката Мила

+инфо - 20.06.2017

Се разгледуваат проблемите со пензиите, со лицата со попреченост, со еднородителски семејства... Усогласувањето на пензиите два пати годишно е предвидено во ребалансот на Буџетот, рече синоќа министерката за труд и социјала Мила Царовска на ...

Лицата со попреченост кампуваат пред Собрание, Царовска им вети подобри услови

Мета - 20.06.2017

Родителите и децата со посебни потреби од денеска во наредните три дена со шатори ќе спијат во паркот Жена борец спроти Собранието, од каде што повторно ќе испратат апел да се слушнат нивните барања кои се однесуваат на законските измени за ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, социјалната помош ќе се зголеми

Мета - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Во план е зголемување на социјалната помош

Фокус - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ има во план да ја зголеми социјалната помош, а тоа ќе се случи наредната година.

МТСП: Министерката Царовска не ги заборавила Ромите под Кале

ТВ21 - 19.06.2017

Во врска со прилогот со наслов “Ромите под Кале чекаат решение од Владата: Царовска да нè заборави, ни вети засолниште ” од новинарот Африм Јонузи​ емитуван на ТВ 21 на 18 јуни во вестите, сакаме да информираме дека министерката за труд и социјална ...

Ромите под Кале чекаат решение од Владата: Царовска да нè заборави, ни вети засолниште

ТВ21 - 18.06.2017

Пред 8 месеци им вети дека доколку СДСМ дојде на власт, ќе им го реши проблемот и нема веќе да живеат под шатори. Денес, како министерка, Мила Царовска се чини дека нема време да им одговори на Ромите кои живеат од другата страна на Вардар, недалеку ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, социјалната помош ќе се зголеми

Локално - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, социјалната помош ќе се зголеми

Либертас - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, социјалната помош ќе се зголеми

Тера - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Социјалната помош ќе се зголеми, а пензиите ќе се усогласуваат два пати годишно

МКД - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на синоиќешната средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, социјалната помош ќе се зголеми

Стандард - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, догодина социјалната помош ќе се зголеми

Макфакс - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно

Слободен Печат - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар, порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, догодина социјалната помош ќе се зголеми

Точка - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...

Царовска: Пензиите ќе се усогласуваат двапати годишно, догодина социјалната помош ќе се зголеми

Денар - 20.06.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, на средба во општинската организација на СДСМ во Центар порача дека СДСМ како чинител на власта ќе најде начин да ги направи пензиите одржливи, како и двапати годишно тие да се усогласуваат ...