TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Чичко“ го отвора филмскиот фестивал „Киненова“, под слоганот „Првиот остава трага“ од 7 до 14 октомври ќе се одржи 7. ...

Вечер Прес - 30.09.2022

Отворањето на Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“ е на 7 октомври во киното „Милениум“, во 20 часот, со хрватскиот филм „Чичко“ на Давид Капац и Андрија Мардешиќ, а со Мики Манојловиќ и Горан Богдан во главните ролји.

МФФ „Киненова“ од 7-14 октомври под слоганот „Првиот остава трага“

MTM - 30.09.2022

Од 7 до 14 октомври ќе се одржи новото издание на Меѓународниот фестивал на дебитантски филм „КинеНова“, под слоганот „Првиот секогаш остава трага“. Со проекции во „Милениум“ и во Кинотека, организаторите по седми пат на домашната публика ќе и’ ги ...

МФФ „Киненова“ од 7 до 14 октомври под слоганот „Првиот остава трага“

Опсервер - 30.09.2022

Осум филмови се во официјална селекција на 7. Интернационален филмски фестивал „Киненова“ посветен на дебитантски филмови. Фестивалот ќе се одржува од 7 до 14 октомври под слоганот „Првиот остава трага“.

МФФ „Киненова“ од 7-14 октомври под слоганот „Првиот остава трага“

Канал5 - 30.09.2022

Октомври традиционално станува месец на „Киненова“. Од 07 до 14 октомври ќе се одржи новото издание на Меѓународниот фестивал на дебитантски филм „КинеНова“, под слоганот „Првиот секогаш остава трага“.

ПРВИОТ СЕКОГАШ ОСТАВА ТРАГА Почнува фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

+инфо - 30.09.2022

Во петок во кино Милениум во 20 часот, фестивалот ќе биде отворен со хрватскиот филм „Чичко“ на режисерскиот двоец Давид Капац и Андрија Мардешиќ, со Мики Манојловиќ и Горан Богдан во главните ролји.

МФФ „Киненова“ од 7 до 14 октомври под слоганот „Првиот остава трага“

MakPress - 30.09.2022

Осум филмови се во официјална селекција на 7. Интернационален филмски фестивал „Киненова“ посветен на дебитантски филмови. Фестивалот ќе се одржува од 7 до 14 октомври под слоганот „Првиот остава трага“.

МФФ „Киненова” од 7-14 октомври под слоганот „Првиот остава трага”

Екран - 01.10.2022

Октомври традиционално станува месец на „Киненова” Од 07 до 14 октомври ќе се одржи новото издание на Меѓународниот фестивал на дебитантски филм „КинеНова”, под слоганот „Првиот секогаш остава трага”.

Октомври е месец на филмскиот фестивал „КинеНова“

Слободен Печат - 02.10.2022

Новото издание на Меѓународниот фестивал на дебитантски филм „КинеНова“, под слоганот „Првиот остава трага“, ќе се одржи од 7 до 14 октомври. Со проекции во „Милениум“ и во кинотечното кино, организаторите по седми пат на домашната публика ќе ѝ ги ...