TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пронајдена француска подморница што исчезнала во 1968

Макфакс - 22.07.2019

Француска подморница што исчезнала пред повеќе од 50 години е лоцирана од страна на истражувачки тим. Францускиот министер за одбрана, Флоренс Парли, објави на „Твитер“, опишувајќи го откритието како „олеснување и технички подвиг“.

По 51 година, пронајдена француската подморница во која загинаа 52 морнари

Сакам да кажам - 22.07.2019

Француска подморница која исчезна пред повеќе од 50 години е пронајдена од тим истражувачи, објави министерката за одбрана Флоранс Парли. „Ова е големо олеснување и технолошки подвиг. Мислам на семејствата кои го чекаа овој момент толку долго“, ...

Франција пронашла остатоци од подморница исчезната во 1968-ма година

Точка - 22.07.2019

Француската морнарица пронашла остатоците од подморницата "Минерва" која исчезнала во близина на пристаништето Тулон во Средоземното море во 1968-ма година, при што биле изгубени 52 животи. Само што ја пронајдовме "Минерва".

Руски научен центар ги замислува подморниците на иднината како летечки чинии без екипаж

USB - 21.07.2019

Дизајнот на подморниците во иднина многу ќе се разликува од денес постојните модели, изјави научниот раководител на Криловскиот државен научен центар Валериј Половинкин на маргините на Меѓународниот саем на воената морнарица.

Пронајдена француска подморница што исчезнала во 1968

24Инфо - 22.07.2019

Француска подморница што исчезнала пред повеќе од 50 години е лоцирана од страна на истражувачки тим. Францускиот министер за одбрана, Флоренс Парли, објави на „Твитер“, опишувајќи го откритието како „олеснување и технички подвиг“.

Руски научен центар ги замислува подморниците на иднината како летечки чинии без екипаж

Студенти - 21.07.2019

Дизајнот на подморниците во иднина многу ќе се разликува од денес постојните модели, изјави научниот раководител на Криловскиот државен научен центар Валериј Половинкин на маргините на Меѓународниот саем на воената морнарица.

Пронајдена француска подморница што исчезнала во 1968

USB - 22.07.2019

Француска подморница што исчезнала пред повеќе од 50 години е лоцирана од страна на истражувачки тим. Францускиот министер за одбрана, Флоренс Парли, објави на „Твитер“, опишувајќи го откритието како „олеснување и технички подвиг“.