TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сугарески и „Прилеп на точак“: Градиме нова велосипедска инфраструктура за Прилеп – Вело град

Frontline - 13.10.2021

Со денеска потпишаниот меморандум за соработка со неформалната група на граѓани „Прилеп на точак“, се обврзуваме заедно да го промовираме велосипедот како превозно средство со кое го подобруваме нашето здравје и ја штитиме животната средина.

„На точак“: Потребни се екстремни вештини за да се вози велосипед во Скопје

Слободен Печат - 13.10.2021

Возењето велосипед во одредени делови на Скопје кои не се поврзани со велосипедски патеки, но и на местата каде што има изградено ваков тип патеки но на нив има поставено контејнери, билборди и слично, може да претставува сериозен проблем, особено ...

10 придобивки од возење велоспиед при што вашиот паричник ќе ви биде благодарен

ММС - 13.10.2021

Возењето велосипед е еден од најлесните начини да вклучите некоја активност во вашата дневна рутина, бидејќи, меѓу другото, е и форма на превоз. Покрај тоа, возењето велосипед заштедува пари, ве одржува во форма и помага на околината.

Повисоки казни за сообраќајни престапи во Германија

Deutsche Welle - 12.10.2021

Германските власти одлучија драстично да ги зголемат казните за брзо возење и погрешно паркирање. Но, велосипедистите и натаму се незадоволни и велат дека тоа не е доволно. Брзото возење или погрешното паркирање во иднина ќе чинат речиси двојно ...

ИНТЕРВЈУ СО ПЕТАР ГЕОРГИЕВСКИ-КАМИКАЗА: Петре Шилегов ме копира, што и да кажам следен ден тој прави!

Вечер Прес - 12.10.2021

Работиме на еден проект со група од Електротехнички факултетот, тоа е еден иновативен проект кој не чини многу пари, но со кој значително ќе се намали емисијата на штетни материи во воздухот.