TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Побегна од дома за да полага приемен: Тамара сега доби стипендија за престижната Математичка гимназија

Хаштаг - 30.06.2020

Додека сите бегаат од училиште, бидејќи не им се учи, 13 - годишната Тамара Блажиќ од Ниш побегна од дома за да полага приемен испит во Математичката гимназија во Белград. Таа го преземела овој чекор, бидејќи нејзините родители се противеле на оваа ...

Тинејџерка од Србија побегна од дома за да полага приемен за средно, па и понудија стипендија од престижен факултет

Факултети - 29.06.2020

13-годишната Тамара Балжиќ од Ниш, која ја крена цела Србија на нозе кога избега од дома, е пронајдена и за среќа е добро. Избегала за да полага приемен испит за Математичка гимназија во Белград, бидејќи нејзините родители се противеле на тоа.