TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши кампањата против семејно насилство во Велес

Во Центар - 09.12.2022

– Со пораки да прекине насилството врз жените и девојчињата напишани на торбички, шалчиња и беџови кои подмладокот на Општинската организација на жени – Велес ги поделија на случајните минувачи пред платото на театарот „Јордан Хаџи Константинов – ...

Во Битола отворен советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на семејно насилство

Вечер Прес - 09.12.2022

Во Битола отворен е Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство којшто ќе нуди услуги на лица од Пелагонискиот регион. Центарот го отвори градоначалникот Тони Коњановски, кој нагласи ...

Во Битола отворен регионален центар за помош

Вечер Прес - 09.12.2022

Во Битола, денес беше отворен Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство, кој ќе им овозможи услуги на сите оние кои имаат потреба од истите, а гравитираат во Пелагонискиот регион.

Нема да молчам! Трибина во Гостивар за борбата против насилството врз жените

Gostivarpress.mk - 09.12.2022

Во рамки на меѓународната кампања „16 дена активизам против родово базираното насилство“ попладнево во Гостивар се одржа тркалезна маса на која се зборуваше за семејното насилство, состојбите со оваа појава на подрачјето и начините како да им се ...

Отворен Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство

Битола Њуз - 09.12.2022

Во Битола, денес беше отворен Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство, кој ќе им овозможи услуги на сите оние кои имаат потреба од истите, а гравитираат во Пелагонискиот регион.

Отворен Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство

Во Центар - 09.12.2022

– Во Битола отворен е Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство којшто ќе нуди услуги на лица од Пелагонискиот регион. Центарот го отвори градоначалникот Тони Коњановски, кој ...

Заврши кампањата против семејно насилство во Велес

Пулс24 - 10.12.2022

– Со пораки да прекине насилството врз жените и девојчињата напишани на торбички, шалчиња и беџови кои подмладокот на Општинската организација на жени – Велес ги поделија на случајните минувачи пред платото на театарот „Јордан Хаџи Константинов – ...

Отворен Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство

Пулс24 - 10.12.2022

– Во Битола отворен е Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство којшто ќе нуди услуги на лица од Пелагонискиот регион. Центарот го отвори градоначалникот Тони Коњановски, кој ...

Отворен регионален центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на семејно насилство во Битола

Н.Македонија - 10.12.2022

Во Битола е отворен Регионален советодавен центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство. Регионалниот центар кој е сместен во приватниот старски дом „Софија“, ќе им овозможи услуги на сите оние кои имаат ...