TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Корнвол поставена скулптура посветена на рециклажата

Вечер Прес - 11.06.2021

Во Корнвол по повод Самитот на Г-7 е поставена скулптурата со ликовите на лидерите, направена по примерот на познат споменик на Планината Расмор во САД, што е посветена на американските претседатели.

(Фото) Скулптура од електронски отпад во облик на водачите на Г7 поставена спроти хотелот во кој се сместени

Независен - 11.06.2021

Скулптура на лидерите од Г7 во облик на планината Рашмор во САД, од електронски отпад, поставена е во Корнвел пред самитот Г7. Наречена е „Маунт рисајклмор“ во обид да се нагласи штетата настаната од одлагање електронски уреди.