TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чао Бену: Леталото Osiris-Rex се враќа на Земјата со примероци од астероидот

Кајгана - 11.05.2021

Американското вселенско летало Osiris-Rex вчра ја напушти орбитата на астероидот Бену, од кој лани собра примероци прашина, и го почна долгото патување назад на Земјата. Вселенското летало вчера изврши успешен маневар, активирајќи ги дополнителните ...

Сонда на НАСА ќе донесе примероци од астероид

Глас на Америка - 10.05.2021

Сонда на американската вселенска агенција НАСА треба подоцна во текот на денот да ја напушти орбитата на астероидот Бену и да го започне двегодишното патување назад до Земјата носејќи со себе примероци од површината на астероидот.