TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нешто големо удрило во Јупитер (ВИДЕО)

ТВ21 - 24.09.2021

Не е необично досега некое небесно тело да залута и да удри во планета како Јупитер или Сатурн, но не е често тоа и да се снима. Токму тоа се случило пред 10 дена, кога астрономите забележале огромна експлозија во горната амосфера на планетата.

Нешто огромно удрило во Јупитер (ВИДЕО)

Канал5 - 23.09.2021

Не е невообичаено залутано небесно тело да удри во гасните џинови како Јупитер или Сатурн, но е невообичаено некој на Земјата да го набљудува и сними токму тој момент. Ова е токму она што се случило пред десетина дена, кога аматерски астрономи ...

Нешто огромно удри во Јупитер. Никој не знае какви ќе бидат последиците за Земјата? (видео)

Во Центар - 24.09.2021

Не е невообичаено залутано небесно тело да удри во гасни џинови како Јупитер или Сатурн, но не е баш честа појава некој на Земјата да го набљудува и да сними токму во тој момент. Токму она што се случи пред десет дена, кога аматерските астрономи ...