TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светски економски форум: Македонија на 63-то место по конкурентност на економијата

Фактор - 03.09.2014

Македонија е рангирана на 63-тото место во светот според конкурентноста на економијата на најновата ранг-листа што ја изготви Светскиот економски форум.

Швајцарија е најконкурентна економија во светот

Бизнис Вести - 03.09.2014

Швајцарија продолжува да води во рангирањето за најконкурентна економија во светот, откако ги симна САД во 2009-2010 година од првото место поради финансиската криза од 2007-2010 година.

Македонија ја подобрува конкуреноста

Сител - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Светски економски форум: Македонија на 63-то место на листата најконкуретни економии

еМагазин - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е швајцарската, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Објавен новиот извештај за конкурентност

Lider - 03.09.2014

Заменикот на претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски, денеска ќе одржи прес конференција по повод објавувањето на новиот извештај за ...

Светски економски форум: Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста

А1 On - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Македонија скокна за 10 места на листата на конкурентност

Вечер - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е швајцарската, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија ја подобрува конкуреноста

Канал5 - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Македонија скокна за 10 места на листата на конкурентност

Media.mk - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е швајцарската, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија ја подобрува конкурентноста

Денешен - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Светски економски форум: Швајцарија најконкурентна економија во светот

А1 On - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија ја подобрува конкуреноста

Денар - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Швајцарија најконкурентна економија во светот

Lider - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија најконкурентна во регионот

Курир - 03.09.2014

Во најновиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е на 63 место на листата на конкуреноста. Ова претставува искачување за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана како ...

Македонија 63-та по конкурентност во светот

+инфо - 03.09.2014

Македонската економија се најде на 63. позиција по својата конкурентност, покажа годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија ја подобрува конкуреноста

Lider - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Швајцарија – најконкурентна економија во светот

Телеграф - 03.09.2014

Успехот на швајцарската економија се должи на нејзината ефикасност, иновациите и на макроекономската стабилност Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, ...

СВЕТСКИ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ: На листата на конкурентност Македонија на 63. место

Телеграф - 03.09.2014

Од земјите во регионот Црна Гора е на 67. место, Словенија на 70. место, Хрватска на 77., Грција 81., Србија 94. и Албанија на 97. место Македонија е на 63.

Швајцарија најконкурентна економија во светот

Алфа - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија со скок од 10 места на листата на конкурентност

МРТ - 03.09.2014

Според извештајот на Светскиот економнски форум за 2014-2015 , индексот на конкуреност на Македонија изнесува 4,26 на скалата од 1 до 7... Македонија е на 63-то место на листата на конкуреноста во ...

Швајцарија најконкурентна економија во светот, Македонија на 63 место

24 Вести - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија најконкурентна во регионот

Нетпрес - 03.09.2014

Во најновиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е на 63 место на листата на конкуреноста. Ова претставува искачување за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана како ...

Швајцарија има најконкурентна економија во светот

Н.Македонија - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум ...

На листата на конкурентноста Македонија е на 63 место или најдобра во регионот

МКД - 03.09.2014

Македонија е на 63 место на листата на конкуреноста, пишува во најновиот извештај на Светскиот економски форум. Лани Македонија беше на 73 место. Според извештајот на Светскиот економнски форум за ...

Швајцарија најконкурентна економија во светот, покажува извештајот на Светскиот економски форум

Либертас - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија најконкурентна во регионот

Република - 03.09.2014

Во најновиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е на 63 место на листата на конкуреноста. Ова претставува искачување за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана како ...

Швајцарија најконкурентна економија во светот

Денар - 03.09.2014

Најконкурентна економија во светот годинава е таа на Швајцарија, следена од Сингапур, САД, Финска и Германија, покажува годишниот извештај за глобалната конкурентност на Светскиот економски форум.

Македонија најконкурентна во регионот

Вистина.мк - 03.09.2014

Во најновиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е на 63 место на листата на конкуреноста. Ова претставува искачување за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана како ...

Со скок од 10 места на листата на конкурентност, Македонија е лидер во регионот

Вечер - 03.09.2014

Со скок од 10 места Македонија е лидер во регионот според конкурентноста на економијата. Според последниот извештај на Светскиот економски форум, Македонија е рангирана на 63 место од вкупно 144 ...

Македонија ја подобрува конкуреноста

Алфа - 03.09.2014

Македонија е на 63. место на листата на конкуреноста во најновиот извештај на Светскиот економски форум искачувајќи се за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана на 73. позиција.

Македонија подобра за 10 места во глобалниот извештај за конкурентност

Утрински - 03.09.2014

Македонија бележи скок од 10 места во најновиот извештај за конкуреност на Светскиот економски форум. Државата се наоѓа на 63. место и освен Бугарија е најдобро рангирана од сите земји во регионот.

Македонија најконкурентна во регионот

Точка - 03.09.2014

Во најновиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е на 63 место на листата на конкурентноста. Ова претставува искачување за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана ...

Македонија лидер на Балканот според конкурентноста

Press24 - 03.09.2014

Македонија се искачи за 10 места во однос на претходната година на листата на конкурентност со која Светскиот економски форум излегува секоја година. Сега се наоѓаме на 63 место, пред земјите во ...

Македонија најконкурентна во регионот

Идивиди - 03.09.2014

Во најновиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е на 63 место на листата на конкуреноста. Ова претставува искачување за 10 места во однос на претходната година кога беше рангирана како ...

Голем скок на Македонија на листата на конкурентност

Maxim - 03.09.2014

Македонија се искачи за 10 места во однос на претходната година на листата на конкурентност со која Светскиот економски форум излегува секоја година. Сега се наоѓаме на 63 место, пред земјите во ...

Македонија на 63-то место на листата на конкурентност

Пулс24 - 03.09.2014

Македонија е најконкурентна земја во регионов. Од земјите во регионот Црна Гора е на 67 место, Словенија на 70 место, Хрватска на 77, Грција 81, Србија 94 и Албанија на 97 место.