TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нови отпуштања од работа и затварање на конфекции во Источниот Регион

Алфа - 25.02.2024

Нови отпуштања од работа и затварање на конфекции во Источниот Регион. На текстилната гранка и претстои уште една тешка година полна со неизвестност. Дваесетина работнички во Гласен текстилец веќе се пожалиле дека поради намалување на ...

Димитров: Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

Zoom - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Димитров: Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

А1 On - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Димитров: Текстилниот сектор е во слободен пад

Слободен Печат - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

Република - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Димитров: Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

Во Центар - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...