TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Света преподобна маченица Евдокија (Летник) - Празник на новото лето

Cooltura - 14.03.2018

Летник е празник на новото лето. Големиот број обичаи и верувања поврзани со овој ден потекнуваат од претхристијанскиот период и имаат цел да обезбедат среќа и напредок за луѓето и стоката и магиска заштита од разни несреќи.

Денеска е празник на летото, Летник: Се верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето

Press24 - 14.03.2018

Денес е Летник , а народот верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето. Летник — македонски народен празник, којшто се празнува секоја година на 1 март по стар календар и е поврзан со враќањето на птиците преселници од јужните ...

Денеска е празник на летото, Летник: Се верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето

Сител - 14.03.2018

Денес е Летник , а народот верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето. Летник — македонски народен празник, којшто се празнува секоја година на 1 март по стар календар и е поврзан со враќањето на птиците преселници од јужните ...

Денеска е празник на летото, Летник: Се верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето

Вечер - 14.03.2018

Денес е Летник , а народот верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето. Летник — македонски народен празник, којшто се празнува секоја година на 1 март по стар календар и е поврзан со враќањето на птиците преселници од јужните ...

Денеска е празник на летото, Летник: Се верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето

МК News - 14.03.2018

Денес е Летник , а народот верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето. Летник — македонски народен празник, којшто се празнува секоја година на 1 март по стар календар и е поврзан со враќањето на птиците преселници од јужните ...

Денеска е празник на летото, Летник: Се верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето

Шеталиште - 14.03.2018

Денес е Летник , а народот верува дека тоа што ќе го правите денес ќе го правите цело лето. Летник — македонски народен празник, којшто се празнува секоја година на 1 март по стар календар и е поврзан со враќањето на птиците преселници од јужните ...