TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кој е најпосетуваниот град од туристи во светот?!

Канал5 - 17.02.2024

Најпосетуван град во светот минатата година не бил ниту Њујорк, ниту Париз, ниту Лондон, туку Истанбул во Турција. Истанбул бил домаќин на 20,2 милиони туристи во 2023 година, според компанијата за истражување на пазарот „Euromonitor International“.

Со повеќе од 20 милиони туристи, Истанбул е најпосетениот град за 2023

Сакам да кажам - 17.02.2024

Минатата година, најпосетениот град во светот бил Истанбул, според податоците на компанијата за истражување на пазарот „Еуромонитор интернационал“. Во 2023, Истанбул примил дури 20,2 милиони посетители.

Мегапопуларна дестинација: Во овој град минатата година слетале дури 20 милиони луѓе

Точка - 15.02.2024

Истанбул минатата година беше на врвот на листата на меѓународни пристигнувања, а на листата на најпривлечни градови за патување првото место го зазеде Париз. Прекрасниот џин кој се протега на два континента, величествениот Истанбул минатата година ...

Градот распослан на два континенти бил најпривлечен за туристите во минатат година

24Инфо - 17.02.2024

Најпосетуван град во светот минатата година не бил Њујорк, Париз, Лондон…туку Истанбул. Турскиот град распослан на два континенти бил домаќин на 20,2 милиони туристи во 2023 година, според компанијата за истражување на пазарот „Euromonitor ...

ИМАЛ НАД 20 МИЛИОНИ ТУРИСТИ: Истанбул лани бил најпосетуван град на светот

Фактор - 18.02.2024

Турскиот град Истанбул лани бил најпосетуван во светот. Во 2023, Истанбул примил дури 20,2 милиони посетители. Зад него, на листата на најпосетени дестинации се наоѓаат Лондон, Дубаи и Анталија.