TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тесла Модел 3 ќе користи магнетен мотор со редок ресурс од Кина

+инфо - 12.03.2018

Автомобилската компанија Тесла предизвика скок на побарувачката за неодимиум, откако најави дека магнетните мотори што ги користи за својот Модел 3 ќе го користат овој редок метал. Кина е главен производител на неодимиум, поради што Тесла досега ...

Тесла Модел 3 ќе користи магнетен мотор со редок ресурс од Кина

А1 On - 12.03.2018

Автомобилската компанија Тесла предизвика скок на побарувачката за неодимиум, откако најави дека магнетните мотори што ги користи за својот Модел 3 ќе го користат овој редок метал. Кина е главен производител на неодимиум, поради што Тесла досега ...

Тесла Модел 3 ќе користи магнетен мотор со редок ресурс од Кина

Сител - 12.03.2018

Автомобилската компанија Тесла предизвика скок на побарувачката за неодимиум, откако најави дека магнетните мотори што ги користи за својот Модел 3 ќе го користат овој редок метал. Кина е главен производител на неодимиум, поради што Тесла досега ...

Тесла Модел 3 ќе користи магнетен мотор со редок ресурс од Кина

Независен - 13.03.2018

Автомобилската компанија Тесла предизвика скок на побарувачката за неодимиум, откако најави дека магнетните мотори што ги користи за својот Модел 3 ќе го користат овој редок метал. Кина е главен производител на неодимиум, поради што Тесла досега ...