TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема веќе снимање телефонски разговори со Android Pie

Шеталиште - 18.08.2018

Снимањето телефонски разговори за многумина денес е многу нормално, а се користи за различни работи. Од докажување дали некој е во право или не, па до, ситуација кога немате хартија и пенкало да запишете нешто, или пак кога возите.

Android Pie ги „убива“ сите апликации што снимаат разговори

Денар - 18.08.2018

Апликациите за снимање на телефонски повици нема да работат на уредите со „Android 9.0 Pie“. Ова беше утврдено од програмерите на „XDA“ кои ја проучуваа моменталната верзија на мобилниот оперативен систем на „Google“.

Android 9.0 Pie има забрана за снимање на разговори

Телефони.мк - 18.08.2018

Android 9.0 Pie нема да може да снима повици, затоа што Google ја исклучи оваа опција, што го потврдуваат и тие што развиваат апликации. Се разбира, компанијата мораше да реагира поради законските регулативи.

Google забрани снимање на разговори на Android 9.0 Pie

Стандард - 17.08.2018

Google ја оневозможи можноста за снимање повици на Android 9.0 Pie. Развивачите на апликации за снимање утврдиле дека нивниот софтвер повеќе не работи со тековната верзија на оперативниот систем.

Новиот Android остана без најпопуларната опција

USB - 17.08.2018

Ако досега сте практикувале да снимате некои од телефонските повици на својот телефон, би требало да знаете дека со доаѓањето на Android Pie системот, оваа опција повеќе нема да можете да ја користите.

Првите смартфони со Android Pie Go ќе бидат достапни до крајот на есента

USB - 16.08.2018

Google официјално објави повеќе детали за Android 9.0 Pie (Go Edition). Ова е лесна верзија на платформата за поевтините паметни телефони. Првите уреди кои работат со неа ќе се достапни на пазарот до крајот на есента.

Go верзијата на Android 9 Pie го неутрализира слабиот хардвер

Локално - 16.08.2018

Неколку дена по пуштањето на новиот Android 9 Pie мобилен оперативен систем, Google ја подигна завесата на лесна верзија Go на платформата, дизајнирана да го направи удобно користењето на Android уреди со послаб хардвер.

Android 9 Pie (Go edition) ќе ослободи уште повеќе место во уредите

Стандард - 16.08.2018

Пред неколку дена Google го претстави Android 9 Pie, но компанијата подготвила и верзија која е наменета за уредите со скромен хардвер. Таа се вика Android 9 Pie (Go edition) и ќе стигне до компатибилните модели уште оваа есен.