TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ѓоргиев: Се забележува тенденција за нарушување на кратките периоди на добри односи меѓу Скопје и Софија

360 степени - 08.02.2023

Вака македонскиот историчар и копретседател за заедничката македонско-бугарската Комисија за историски и образовни прашања Драги Ѓоргиев ги коментира последните случувања меѓу Северна Македонија и Бугарија.

Драги Ѓорѓиев за Глас на Америка: Комисијата досега усвоила препорака за заеднички чествувања меѓу двете држави

Глас на Америка - 07.02.2023

Драги Ѓоргиев, копретседател на македонско-бугарската комисија за историски и образовни прашања, вели дека комисијата досега усвоила препорака за заедничко чествување меѓу двете држави на Кирил и Методиј, Климент Охридски, Наум Охридски и Цар Самоил.

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Опсервер - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Инцидентите кои ги нарушуваат односите Скопје-Софија се со однапред режирано сценарио, вели Ѓоргиев

Фокус - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Драги Ѓоргиев смета дека има тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Слободен Печат - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

24Инфо - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Очигледно е дека некому му треба да ги нарушува добрите односи помеѓу Скопје и Софија

МКД - 08.02.2023

Последните случувања во македонско - бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

CivilMedia - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

OhridNews - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Првиот човек на историската комисија потврди дека крајната цел е заедничко чествување на Гоце Делчев

Република - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател . Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на одредени ...

„ИСТОРИСКАТА КОМИСИЈА НЕ Е ИМУНА“ Ѓоргиев смета дека некој сака да ги наруши добрите односи меѓу Скопје и Софија

+инфо - 08.02.2023

Не може да останеме ние имуни на тоа што се случува во општеството и сите тие политички потреси, тензии, недоразбирања, дневно политички препукувања, кои се случуваат циклично во македонско-бугарските односи, и тие несомнено влијаат и на работата на ...

Ѓоргиев: Случувањата меѓу Скопје и Софија влијаат на работата на комисијата

MakPress - 08.02.2023

Последните случувања во македонско - бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев призна дека крајната цел е заедничко чествување на Гоце Делчев

PressingTV - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев . Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Н.Македонија - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Алсат-М - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Историската комисија не е имуна на случувањата, секогаш кога ќе тргне работата се случува некаков инцидент

Пулс24 - 08.02.2023

Последните случувања во македонско-бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Инцидентите кои ги нарушуваат односите Скопје-Софија се со однапред режирано сценарио, вели Ѓоргиев

Либертас - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Канал5 - 08.02.2023

Последните случувања во македонско - бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Frontline - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

ЃОРГИЕВ: Некои сакаат да ни ги нарушат добрите односи со Бугарија, не можеме спокојно и мирно да работиме за Гоце ...

Денешен - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Телма - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Историската комисија не е имуна на случувањата, секогаш кога ќе тргне работата се случува некаков инцидент

365 - 08.02.2023

Последните случувања во македонско-бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Бриф - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: смислени тенденции за нарушување на периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Р.С.Европа - 08.02.2023

Последните случувања во македонско - бугарските односи влијаат и врз работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Според него, се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

Zoom - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

еМагазин - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател . Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на одредени ...

Ѓорѓиев: За Гоце Делчев ќе се дискутира кога ќе поминат тензиите

Мета - 08.02.2023

За Гоце Делчев речиси и да не дискутираме сериозно можеби една година. Во вакви услови на екстремно заладени односи, со многу висока тензија, многу тешко е комисијата да работи спокојно и мирно на Гоце Делчев.

Ѓоргиев: Има смислени тенденции да се нарушуваат периодите на добри односи меѓу Скопје и Софија

4NEWS - 08.02.2023

Последните случувања во македонско – бугарските односи влијаат и на работата на заедничката Комисија за историски и образовни прашања, смета нејзиниот копретседател Драги Ѓоргиев. Вели дека се забележува тенденција односите меѓу Скопје и Софија на ...