TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Курир - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Европската опсерваторија за суша: Сушите ќе бидат посилни, почести и подолги

Макфакс - 10.08.2022

Најлоша суша во Европа во последните децении ги погодува домаќинствата, фабриките, земјоделците и транспортот низ целиот континент, додека експертите предупредуваат дека посувите зими и потоплите лета предизвикани од глобалното затоплување значат ...

Во голем дел од Европа вода се пие само од камиони, сушата најтешка досега

Независен - 09.08.2022

Најтешката суша во Европа во последните децении ги погодува домовите, фабриките, земјоделците и товарите ширум континентот, а експертите предупредуваат дека посувите зими и жестоките лета поттикнати од глобалното загревање значат дека недостигот на ...

Делови од Европа страдаат од суша, во Велика Британија прогнозите се дека ќе трае до октомври

Мета - 09.08.2022

Велика Британија се подготвува за сушен период што би можел да трае до октомври годинава, при што се предвидува дека нивоата на реките ќе бидат ниски и исклучително ниски во централна и јужна Англија, појаснуваат од Центарот за екологија и ...

Делови од Европа страдаат од суша, во Велика Британија прогнозите се дека ќе трае до октомври

Frontline - 09.08.2022

Велика Британија се подготвува за сушен период што би можел да трае до октомври годинава, при што се предвидува дека нивоата на реките ќе бидат ниски и исклучително ниски во централна и јужна Англија, појаснуваат од Центарот за екологија и ...

Европската опсерваторија за суша: Сушите ќе бидат посилни, почести и подолги

Точка - 10.08.2022

Најлоша суша во Европа во последните децении ги погодува домаќинствата, фабриките, земјоделците и транспортот низ целиот континент, додека експертите предупредуваат дека посувите зими и потоплите лета предизвикани од глобалното затоплување значат ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

А1 On - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Lider - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Опсервер - 10.08.2022

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш истражувач во Центарот, истакна дека според моменталните податоци, ...