TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриена најдлабоката копнена точка на Земјата на 3.5 километри под нивото на морето

Точка - 13.12.2019

Најдлабоката точка на континенталната кора на Земјата идентификувана е во источниот дел на Антарктикот под глечерот Денман, пренесуваат странските медиуми. Овој кањон наполнет со мраз достигнува 3.5 километри под нивото на морето, пишуваат од ...

Најдлабоката копнена точка на Земјата откриена на Антарктик

Сакам да кажам - 13.12.2019

Најдлабоката копнена точка на Земјата е пронајдена во источниот дел на Антарктик, под глечерот Денман. Кањонот исполнет со мраз достигнува до 3,5 километри под површината на морето и подлабоки точки можат да се пронајдат само во океаните.

Откриена најдлабоката точка на Земјата, три и пол километри под морското ниво

А1 On - 13.12.2019

Најдлабоката точка на континенталната кора на Земјата е идентификувана во источниот Антарктик, под глечерот Денман, пренесуваат странските медиуми. Овој кањон исполнет со мраз достигнува дури 3,5 километри под морското ниво, пренесува Би-Би-Си.

Под глечерот Денман откриена најдлабоката точка на Земјата

Кајгана - 12.12.2019

Три и пол километри под нивото на морето, под глечерот Денман, е откриена најдлабоката точка на Земјата, пренесува BBC. Најдлабоката точка на континенталната кора на Земјата е идентификувана на источниот дел на Антарктикот, под глечерот Денман.

Откриена најдлабоката точка на Земјата, три и пол километри под нивото на морето

USB - 13.12.2019

Најдлабоката точка на континенталната кора на Земјата е идентификувана на источниот дел на Антарктикот, под глечерот Денман. Овој кањон исполнет со мраз достигнува 3,5 километри под нивото на морето.