TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФРОДЕМ бара претседателот и Владата да предложат резолуција во ОН за признавање на Македонија под уставно име

А1 On - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев ги повикуваат претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат предлог-резолуција до Обединетите нации со која би се признало нашето уставно име.

ФРОДЕМ со предлог до Иванов и Заев да поднесат Нацрт Резолуција до Генералното Собрание на ОН за проблемот со името

Стандард - 08.01.2018

ФРОДЕМ денеска упати предлог до Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов и на Владата на Република Македонија, Зоран Заев да се поднесе Нацрт Резолуција до Генералното Собрание на ОН во врска со името на ...

ФРОДЕМ бара од Иванов и Заев да поднесат резолуција за ОН да нè признаат под уставното име

+инфо - 08.01.2018

Нацр-резолуцијата, како што велат, меѓу другото е резултат на навредливите предлози и ставови изнесени од дел од грчките политички партии. Фронтот за демократска Македонија (ФРОДЕМ) и професорот Игор Јанев ги повикаа претседателот Ѓорgе Иванов и ...

ФРОДЕМ: Иванов и Заев да поднесат резолуција за ОН да нè признаат под уставното име

Либертас - 08.01.2018

Фронтот за демократска Македонија (ФРОДЕМ) и професорот Игор Јанев ги повикаа претседателот Ѓорgе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат резолуција до Обединетите Нации (ОН) за да ја признаат државата под нејзиното уставно име – Република ...

ФРОДЕМ бара од Иванов и од Владата да поднесат резолуција до ОН за спорот за името

Макфакс - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев бараат од претседателот Ѓорге Иванов и од Владата да поднесат нацрт-резолуција до Генералното собрание на ОН. „Соочени со сè поголемиот притисок за промена на нашето уставо име, како и непринципелните и навредливи ...

ФРОДЕМ со писмо до Заев и Иванов: Поднесете резолуција до ОН да не признаат под уставното име

Фокус - 08.01.2018

Фронтот за демократска Македонија (ФРОДЕМ) и професорот Игор Јанев ги повикаа претседателот Ѓорѓе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат резолуција до Обединетите Нации (ОН) за да ја признаат државата под нејзиното уставно име – Република ...

ФРОДЕМ ја враќа идејата ОН да ја признае Македонија под уставно име

Фактор - 08.01.2018

Здружението ФРОДЕМ преку професорот Игор Јанев јавно побара од претседателот Иванов и премиерот Јанев да поднесат иницијатива до Обединетите нации за признавање на уставното име на Република Македонија преку соодветна резолуција.

ФРОДЕМ бара од Иванов и од Владата да поднесат Резолуција до ОН за спорот со името

Вечер - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев бараат од претседателот Ѓорге Иванов и од Владата да поднесат нацрт Резолуција до Генералното Собрание на ОН. „Соочени со сé поголемиот притисок за промена на нашето уставо име, како и непринципелните и навредливи ...

ФРОДЕМ ја враќа идејата ОН да ја признае Македонија под уставно име

Таратур - 08.01.2018

Здружението ФРОДЕМ преку професорот Игор Јанев јавно побара од претседателот Иванов и премиерот Јанев да поднесат иницијатива до Обединетите нации за признавање на уставното име на Република Македонија преку соодветна резолуција.

ФРОДЕМ бара од Иванов и од Владата да поднесат Резолуција до ОН за спорот со името

Тера - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев бараат од претседателот Ѓорге Иванов и од Владата да поднесат нацрт Резолуција до Генералното Собрание на ОН. „Соочени со сé поголемиот притисок за промена на нашето уставо име, како и непринципелните и навредливи ...

ФРОДЕМ бара претседателот и Владата да предложат резолуција во ОН за признавање на Македонија под уставно име

Локално - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев ги повикуваат претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат предлог-резолуција до Обединетите нации со која би се признало нашето уставно име.

ФРОДЕМ и Јанев предлагаат поднесување Нацрт резолуција за името до Генералното собрание на ОН

МКД - 08.01.2018

Фронтот за демократска Македонија (ФРОДЕМ) и професорот Игор Јанев побраа од претседателот Ѓорге Иванов, премиерот Зоран Заев и министри во Владата да поднесат Нацрт резолуција до Генералното собрание на ОН за прашањето за името, поради, како што ...

Предлог од ФРОДЕМ и професор Јанев за поднесување Нацрт резолуција за името до Генералното собрание на ОН

Канал5 - 08.01.2018

Почитуван Претседателе на Република Македонија, г-дин Ѓорѓе Иванов, почитуван Претседател на Владата на Република Македонија, г-дин Зоран Заев, почитувани министри во Владата на Република Македонија .

ФРОДЕМ бара од Иванов и од Владата да поднесат Резолуција до ОН за спорот со името

еМагазин - 08.01.2018

Фронтот за демократска Македонија (ФРОДЕМ) и професорот Игор Јанев побраа од претседателот Ѓорге Иванов, премиерот Зоран Заев и министри во Владата да поднесат Нацрт резолуција до Генералното собрание на ОН за прашањето за името, поради, како што ...

ФРОДЕМ бара од Иванов и од Владата да поднесат резолуција до ОН за спорот за името

Sky - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев бараат од претседателот Ѓорге Иванов и од Владата да поднесат нацрт-резолуција до Генералното собрание на ОН. „Соочени со сè поголемиот притисок за промена на нашето уставо име, како и непринципелните и навредливи ...

Ќе помогне ли: До државниот врв доставена резолуција за името за Генералното собрание на ОН

Телевизија Нова - 08.01.2018

Професорот Игор Јанев и фронтот ФРОДЕМ бараат од државниот врв да поднесат Резолуција до Генералното Собрание на ОН за признавање на нашето уставно име. Тие велат дека се повеќеод сигурни дека наведените аргументи и факти се на наша страна и дека ...

ФРОДЕМ бара Иванов и Заев да предложат резолуција во ОН за признавање на Македонија под уставно име

Press24 - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев ги повикуваат претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат предлог-резолуција до Обединетите нации со која би се признало нашето уставно име.

ФРОДЕМ бара претседателот и Владата да предложат резолуција во ОН за признавање на Македонија под уставно име

Поглед - 08.01.2018

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев ги повикуваат претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат предлог-резолуција до Обединетите нации со која би се признало нашето уставно име.