TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одложено судењето за предметот „Талир“

Алсат-М - 16.04.2019

Предметот на СЈО „Талир“ е одложен за 16 мај, поради отсуството на овластените претставници на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев и Наум Стоилковски. Одбраната на партијата тврди дека поради претседателската кампања и обврските околу неа претставниците на ...

„Талир“ одложен за после изборите

Р.С.Европа - 16.04.2019

Судскиот предмет на СЈО „Талир“ е повторно одложен, овој пат за 16 мај, после претседателските избори. Причината за денешното одложување е отсуството на овластените претставници на ВМРО-ДПМНЕИгор Јанушев и Наум Стоилковски.

Судењето за „Талир“ на СЈО повторно се одложи

Сител - 16.04.2019

Судењето за предметот „Талир“ на СЈО во кои обвинети за злоупотреба на службената положба и овластување и перење пари се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиевски како и Илија Димовски и Леко Ристовски обвинети само за делото перење пари ...

Во Кривичен нови рочишта за „Талир“ и „Трезор“

Алсат-М - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“ и „Трезор“. Во првиот случај обвинети се екс-премиерот Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Судијата Шабани јавно ја опомена ВМРО-ДПМНЕ бидејќи немаше претставник на денешното рочиште

Либертас - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

Независен - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

И „Талир“ се одложи за после избори

CivilMedia - 16.04.2019

Денешното рочиште за судскиот предмет на СЈО „Талир“ е повторно одложено. Овој пат за 16 мај, односно по одржувањето на претседателските избори. Причината за денешното одложување е отсуството на овластените претставници на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев и ...

Се одложи судењето за предметот „Талир“ на СЈО

Скопје1 - 16.04.2019

Судењето за предметот „Талир“ на СЈО во кои обвинети за злоупотреба на службената положба и овластување и перење пари се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиевски како и Илија Димовски и Леко Ристовски обвинети само за делото перење пари ...

Продолжуваат судењата за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“ на СЈО

МКД - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир", „Трезор" и „Шпион". Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

1tv - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

Локално - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир", „Трезор" и „Шпион"

Канал5 - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир", „Трезор" и „Шпион". Во случајот „Талир" обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

„Талир” одложен поради неприсуство на претставници на ВМРО-ДПМНЕ

ММС - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, денешното судење за предметот „Талир” на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

А1 On - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Судење за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

Press24 - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

24 Вести - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

Сител - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

Н.Македонија - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

Курир - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

еМагазин - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Во Кривичниот суд денеска ќе се одржат рочишта за три предмети

Слободен Печат - 16.04.2019

Во случајот „Талир" обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за „злоупотреба на службената положба и овластувања" и „перење пари", како и Илија Димовски, Леко Ристоски и Елизабета Чингаровска обвинети само за ...

Нови рочишта за „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“

MakPress - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во случајот „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за ...

Кривичен суд: Нови рочишта за „Шпион“ „Талир“ и „Трезор“

24Инфо - 16.04.2019

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на СЈО „Талир“, „Трезор“ и „Шпион“. Во „Талир“ обвинети се Никола Груевски, Кирил Божиновски и Миле Јанакиески кои се товарат за злоупотреба на службената положба и овластувања ...

ВМРО-ДПМНЕ не испрати претставник во судот за финансирањето на партијата

+инфо - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

Судијата Шабани јавно ја опомена ВМРО-ДПМНЕ бидејќи немаше претставник на денешното рочиште

Фокус - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

Судењето за „Талир“ одложено поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

еМагазин - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

Либертас - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен поради отсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

24 Вести - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

Отсуството на Јанушев и Стоилковски го одложи Талир

Press24 - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

Опсервер - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

1tv - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен, судијата јавно ги опомена ДПМНЕ за неприсуството

Локално - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир” одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

24Инфо - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир” на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир" одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

Канал5 - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир" на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир” одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

Слободен Печат - 16.04.2019

Обвинителката Ленче Ристовска рече дека ова е обид на обвинетите да го одолговлекуваат судењето. Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир” на Специјалното јавно ...

Стоилковски и Јанушев биле презафатени со кампањата, „Талир“ пак одложен

МКД - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир" на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен поради неприсуство на претставник на ВМРО-ДПМНЕ

А1 On - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

„Талир“ одложен поради неприсуство на Јанушев и Стоилковски

MakPress - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.

Судбината на „Талир“ ќе се знае по изборите

Независен - 16.04.2019

Поради отсуство на Игор Јанушев и Наум Стоилковски, кои се овлестени претставници на ВМРО-ДПМНЕ, судењето за предметот „Талир“ на Специјалното јавно обвинителство беше одложено за 16 мај 2019 година.