TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнис платформа за полесно справување со европските регулативи и прописи

1tv - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...

КИФ и „Financial Times“ во Лондон го промовираат Западен Балкан како единствена дестинација за инвестиции

Фактор - 18.06.2019

Многупати претходно зборувавме за различностите и географските граници на секоја од земјите од Западен Балкан, но сепак и покрај сите тие различности, постои еден заеднички интерес. Историски гледано, економијата секогаш е таа која прва гради ...

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

Фактор - 18.06.2019

Македонските компании ќе може да се претстават пред бизнис заедницата во Полска. На 4 јули на Самитот на Западен Балкан во Познањ, за прв пат во исто време ќе се оддржи и Бизнис форум со 16 земји, соопштија на денешната прес конференција во ...

Камионите од Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на границите

+инфо - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...

Бизнис платформа за полесно справување со европските регулативи и прописи

Независен - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...

Бизнис платформа за полесно справување со европските регулативи и прописи

Бриф - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...

Бизнис платформа за полесно справување со европските регулативи и прописи

ММС - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...

Компаниите од Западен Балкан имаат шестпати поголеми трошоци за извоз од европските

Вечер - 18.06.2019

Македонските компании ќе имаат одлична можност да остварат контакти, да воспостават соработка и партнерства со компании од Австрија, Бугарија, Хрватска, Германија Компаниите од земјите на Западен Балкан, кои не се членки на ЕУ, минуваат 10 пати ...

Бизнис платформа за полесно справување со европските регулативи и прописи

Сител - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...

Во Полска компаниите ќе бараат решение за полесна бизнис соработка

PressingTV - 18.06.2019

Компаниите од земјите на Западен Балкан минуваат 10 пати подолго време на граничните премини што значи шест пати поголеми трошоци за извоз. Тие се соочуваат и со отворени прашања во однос на примената на европските прописи и стандарди, а ...