TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прамен од косата на Абрахам Линколн продаден за над 81.000 долари

Кумановски м. - 15.09.2020

Бостон, 14 септември 2020 () – Парче од косата на Абрахам Линколн, заедно со крвавата телеграма за атентатот врз него во 1865 година, беа продадени на аукција за повеќе од 81.000 американски долари. Аукцијата се одржа вчера, во аукциската куќа „Р.Р.

Прамен од косата на Абрахам Линколн продаден за над 81.000 долари

Кајгана - 15.09.2020

Парче од косата на Абрахам Линколн, заедно со крвавата телеграма за атентатот врз него во 1865 година, беа продадени на аукција за повеќе од 81.000 американски долари. Аукцијата се одржа завчера, во аукциската куќа R&R со седиште во Бостон.

Продаден е прамен од косата на Абрахам Линколн за неверојатни 81.000 американски долари!

Слободен Печат - 14.09.2020

Еден прамен од косата на Абрахам Линколн , заедно со крвавата телеграма за неговиот атентат во 1865 година, беше продаден на аукција за повеќе од 81.000 американски долари. Предметите биле продадени за време на аукцијата одржана вчера, соопшти ...

Прамен од косата на Абрахам Линколн и крвавата телеграма продадени за 81.000 долари

Вечер Прес - 14.09.2020

Парче од косата на Абрахам Линколн, заедно со крвавата телеграма за атентатот врз него во 1865 година, беа продадени на аукција за повеќе од 81.000 американски долари. Аукцијата се одржа вчера, во аукциската куќа „Р.Р.“ со седиште во Бостон.