TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SpaceX го прекина лансирањето на Starlink сателити, ќе проба повторно (ВИДЕО)

USB - 19.09.2020

Компанијата SpaceX го прекина лансирањето на нови 60 сателити од Starlink интернет мрежата. SpaceX го прекина лансирањето на новата група Starlink сателити поради проблемите кои веројатно се поврзани со плановите на враќањето на ракетата.

Две за една: Како Илон Маск сакаше да купи руски ракети за SpaceX

Руска реч - 18.09.2020

Збунетоста поради неуспехот бргу ја замени амбициозна идеја: ако веќе не можам да ги купам, зошто сам да не ги направам? Во биографијата на американскиот претприемач и освојувач на вселената Илон Маск се случувале необични пресврти.