TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: За поздравување е ставањето крај на самоволието и бесправното поставување објекти и споменици во Скопје

А1 On - 22.02.2018

„Отстратнувањето на т.н. споменик на Андон Лазов Јанев-Ќосето, дивоградба бесправно поставена од страна на претходната градска власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ, става крај на самоволието и незаконитоста во поставувањето објекти и споменици во Скопје.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето е отстранет бидејќи бил дивоградба!

Фокус - 22.02.2018

Од Општина Центар преку соопштение информираат дека во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон Јанев Ќосето, со појаснување дека станувало збор за дивоградба.

Општина Центар: Спомен обележјето на Ќосето е дивоградба

А1 On - 22.02.2018

„Во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон Јанев Ќосето. По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби во општина Центар донесоа решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Макфакс - 22.02.2018

Споменикот на Андон Јанев – Ќосето e отстранет од пред Врховниот суд затоа што беше дивоградба и не беше поставен на одобрената локација од страна на Град Скопје, велат од Општина Центар. Од таму наведуваат дека одлуката за поставување на споменикот ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

+инфо - 22.02.2018

Констатирано едека спомен обележјето не е поставено на одобрената микро локација и издаденото решение од страна на Град Скопје, објаснуваат од Центар. Во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Вечер - 22.02.2018

Споменикот на Андон Јанев – Ќосето e отстранет од пред Врховниот суд затоа што беше дивоградба и не беше поставен на одобрената локација од страна на Град Скопје, велат од Општина Центар. Од таму наведуваат дека одлуката за поставување на споменикот ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Кајгана - 22.02.2018

Споменикот на Андон Јанев – Ќосето e отстранет од пред Врховниот суд затоа што беше дивоградба и не беше поставен на одобрената локација од страна на Град Скопје, велат од Општина Центар. Од таму наведуваат дека одлуката за поставување на споменикот ...

Град Скопје: Споменикот на Ќосето е дивоградба

МКД - 22.02.2018

По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби во општина Центар донесоа решение дека се работи за дивоградба. При увидот на овластениот градежен инспектор на општина Центар е констатирано дека спомен обележјето не е поставено на ...

Општина Центар: Ќосето е отстранет бидејќи бил дивоградба

Press24 - 22.02.2018

Од Општина Центар преку соопштение информираат дека во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон Јанев Ќосето, со појаснување дека станувало збор за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Скопје инфо - 22.02.2018

Споменикот на Андон Јанев – Ќосето e отстранет од пред Врховниот суд затоа што беше дивоградба и не беше поставен на одобрената локација од страна на Град Скопје, велат од Општина Центар. Од таму наведуваат дека одлуката за поставување на споменикот ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Стандард - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето е отстранет бидејќи бил дивоградба!

Слободен Печат - 22.02.2018

Споменикот на Андон Јанев Ќосето, ноќта од пред Врховниот суд бил остранет бидејќи станувало збор за дивоградба, објаснува Општина Центар. -По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби во општина Центар донесоа решение дека се ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба...

Н.Македонија - 22.02.2018

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби донесоа решение дека се работи за дивоградба, соопштија денеска од општина Центар во врска со отстранувањето на споменикот на Андон ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Канал5 - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар излезе со соопштение во врска отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето

Бизнис Вести - 22.02.2018

Во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон Јанев Ќосето. По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби во општина Центар донесоа решение дека се работи за дивоградба.

ФОТО: Падна Ќосето

Вечер - 22.02.2018

Од Општина Центар преку соопштение информираат дека во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон Јанев Ќосето, со појаснување дека станувало збор за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Денар - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев – Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

„Ќосето“ беше дивоградба!

CivilMedia - 22.02.2018

„По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби во општина Центар донесоа решение дека се работи за дивоградба. При увидот на овластениот градежен инспектор на општина Центар е констатирано дека спомен обележјето не е поставено на ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето отстранет зошто бил дивоградба

еМагазин - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Точка - 22.02.2018

Споменикот на Андон Јанев – Ќосето e отстранет од пред Врховниот суд затоа што беше дивоградба и не беше поставен на одобрената локација од страна на Град Скопје, велат од Општина Центар. Од таму наведуваат дека одлуката за поставување на споменикот ...

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Нова ТВ - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Телма - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев-Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по деталното испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Локално - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Бриф - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

ОПШТИНА ЦЕНТАР: Споменикот на Ќосето беше дивоградба (ФОТО)

Популарно - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Ќосето беше дивоградба

Либертас - 22.02.2018

Во врска со отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје, општина Центар денеска соопшти дека по детално испитување на фактичката состојба, нивните надлежни служби донеле решение дека се работи за дивоградба.

Општина Центар: Споменикот на Андон Јанев Ќосето беше дивоградба

AKO - 22.02.2018

Во текот на ноќта од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје, е отстранет споменикот на Андон Јанев Ќосето. По детално испитување на фактичката состојба, надлежните служби во општина Центар донесоа решение дека се работи за дивоградба.